Lezajlott az „Élelmiszeripari innovációs workshop x FIVOSZ x BAY x Neumann” online eseményünk
Lezajlott az „Élelmiszeripari innovációs workshop x FIVOSZ x BAY x Neumann” online eseményünk, melynek célja az élelmiszeripari kihívások, lehetőségek megvitatása, valamint az innovatív megoldások bemutatása és az együttműködés elősegítése volt. Az eseményen számos szakértő és döntéshozó, valamint a hazai élelmiszeripar jelentős cégei vettek részt, akik különböző szempontokból és tapasztalatok alapján tárgyalták a szektor jövőjét.
A megnyitót Pinczés Marianna, a FIVOSZ Agrobusiness Bizottságának alelnöke moderálta, aki ismertette a workshop céljait és a napirendi pontokat, valamint röviden összefoglalta az elmúlt 4 év kihívásokkal teli időszakát a szektorban.
A megnyitót követően Erős András, a Neumann János Nonprofit Kft. megbízott projektigazgatója ismertette a platformot valamint, az élelmiszeripari beszállítói pályázat koncepcióját és a pályázattal kapcsolatos eddigi tapasztalatokat.
Ezt követően Kiss István és Balázs Margit, a BAY-BIO Biotechnológiai Divízió képviselői tájékoztatást nyújtottak a Bay Zoltán NP Kft. által élelmiszeripari vállalkozások számára nyújtott szolgáltatásokról és együttműködési lehetőségekről, esettanulmányokon keresztül bemutatva a gyakorlati alkalmazásokat.
A finanszírozási lehetőségekről Gyökeres Zoltán, a FIVOSZ Pályázati és Finanszírozási Bizottságának elnöke beszélt, kiemelve az elérhető, illetve a várható hazai és EU-s forrásokat, valamint a TAO kedvezményeket és azokat a lehetőségeket, amik elősegítik az innovatív folyamatokat és az exportra való termelékenység hatékonyságának növelését.
Nyitrai Zoltán, Kazahsztán külgazdasági attaséje a külpiaci lehetőségekről szóló tájékoztatásában különös figyelmet fordított az Interfood Astana eseményre, amely fontos platformja lehet az élelmiszeripari vállalkozások nemzetközi kapcsolatépítésének és amelyen a FIVOSZ lehetőséget ad a hazai élelmiszeripari cégeknek, hogy a TÜRK piacon mutatkozhassanak be és szerezhessenek releváns partnereket.