Főoldal Bizottsági vezetőség

Bizottsági vezetőség

Bizottsági vezetőség

AgroBusiness Bizottság

Lakatos Gergely, elnök

Felsőfokú tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte, ahol 2009-ben az AIESEC debreceni elnöke volt. Az egyetem utolsó két évében már a Panyolai Szilvórium Zrt.-nél kezdett dolgozni, mint üzletfejlesztési menedzser. Ezután, 2013-ban kinevezték vezérigazgatóvá. Ez a cég a maga területén, 2022-re piacvezetővé vált, addigra több, mint 50, a cégnek szóló szakmai elismeréssel. Ebben az évben fejezte be a pálinkás szakaszt.
Ezután belevágtak szakmai és pénzügyi partnerekkel, hogy befejezzék Magyarország legnagyobb, leendő tormafeldolgozóját, a hajdúsági tormára alapozva a debreceni régióban. Emellett családi cégükkel segítik partnereinket az élelmiszeripar területén. 2018-ban a VOSZ Év Vállalkozója elismerésében, 2019-ben év KKV vezérigazgatója elismerésben részesült. Szervezetünk országos alelnöke már 7 éve, emellett idén elindították szakmabeliekkel a FIVOSZ AgroBusiness Bizottságát, amelynek elnöke.

Pinczés Marianna, alelnök

19 évesen, gyakorlatilag az iskolapadban ülve csöppent bele a vállalkozói létbe, és alapított hidegensajtoltó olajüzemet, amihez jó pár csillag szerencsés együttállása szükségeltetett.
Utána viszont már céltudatosan és kemény munkával építették fel a Grapoila márkát, kezdettől fogva zero waste technológiát alkalmazva, és a tanulást egy percig fel nem adva. Okleveles
közgazdászként és élelmiszermérnökként, amit csak lehetett, elsajátított a vállalkozásvezetésről és az élelmiszeriparról, ám amit a legfontosabb feladatomának tekint, a fenntarthatóságra
törekvés, egy véget nem érő kísérletezés, tanulás és tapasztalás. Nagy örömére szolgál, hogy egyre többen gondolkodnak hozzá hasonlóan a fiatal generációból, akiknek szívesen átadja eddigi tapasztalatait, hogy ne kelljen mindent a nulláról kezdeniük. Hálás az Év Fiatal Vállalkozója díjért, melyet 2023-ban vehetett át, első nőként a FIVOSZ történelmében. A szakmai díjak, elismerések megerősítik abban, hogy ha rögös is, de jó úton járnak.

Fejlesztéspolitikai és Adóügyi Bizottság

Dr. Penke András, elnök

Jogi diplomáját 2009-ben szerezte meg, ezt követően közel öt évig a NAV Bűnügyi Igazgatóságán dolgozott pénzügyi nyomozóként, ahol gazdasági bűncselekmények vonatkozásában tett szert jelentős szakmai tapasztalatra, mind anyagi és eljárásjogi, mind pedig hatósági jogalkalmazás gyakorlati területének tekintetében. Fentieket követően Európai Uniós pályázatok szabálytalansági eljárásai kapcsán szerzett szakmai tapasztalatot, köszönhetően annak, hogy a közigazgatásban Fejlesztéspolitikai Jogorvoslati Főosztályon töltött be osztályvezetői pozíciót, mielőtt az ügyvédi pályára lépett. Ügyvédként kiemelt szakterületei közé tartozik:
– a gazdasági bűncselekmények területén (többek között: költségvetési csalás, sikkasztás,
csődbűncselekmény) védőként történő képviselet, valamint
– az adóigazgatásban (adóellenőrzés, jogkövetési vizsgálatok) való jogi képviselet hatósági és
bírósági szakban egyaránt, továbbá
– az Európai Uniós pályázatokkal összefüggő szabálytalansági eljárások során való jogi
képviselet.
– Fentieken túl jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkezem nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelési szerződések és a bizalmi vagyonkezelés jogintézményének területén.
Valamennyi szakterülete vonatkozásában a gyakorlatias munkavégzést részesíti előnyben

Gasztro Bizottság

Oltványi Zsolt, elnök

A Mentes cukrászüzem ügyvezetője, Év Fiatal Vállalkozója Díj 2016 nyertese
2010 óta szakmai irányításával tulajdonosként egy online marketing ügynökséget vezet, illetve 2013-óta a Mentes cukrászüzem ügyvezetője és szakmai vezetőjeként tevékenykedik. A nulláról sikerült elsajátítania a márkaépítés online és offline területének minden csínyját-bínyját, továbbá a FIVOSZ Gasztro Bizottságának elnöke. Márkaépítés, értékesítés és cég menedzsment területen rendelkezik teljes körű gyakorlati tapasztalattal, valamint a magyar egészségtudatos iparág egyik szakértőjeként éli mindennapjait. Ha szeretnél gyakorlatias tanácsokat kapni egy olyan szakembertől, aki már látta azt, hogy milyen egy céget a nulláról felépíteni, fordulj hozzá bizalommal.

Cserfalvi Bence, alelnök

A családi hagyományhoz híven először cukrászként kezdte vállalkozói pályafutását. Még csecsemő volt mikor először járt cukrászműhelyben, 5 évesen szüleivel a kölyökkonyha lapjaira készítették süteményeket, 13 évesen ismerkedett a pénztárral, 15 évesen pedig már édesapja mellett állt a Cukrászmester magazin oldalain. 2016-ban lett üzletvezető, 2017-ben ügyvezető igazgató, majd 2020-ban végül teljesen átvette a családi cukrászdát. Célja elérhető tudást biztosítani vállalkozásindításhoz, vezetéshez és fejlesztéshez a fiatalok számára a Gasztro Biozottság alelnökeként.

HR Bizottság

Virág Viktor, elnök

A MADS cégcsoport társtulajdonosa és cégvezetője. A cégcsoport tagjai közé tartozik a MADS Márton Áron Iskolaszövetkezet, ami diákmunka szervezésével és gyakornoki programok kivitelezésével foglalkozik. A második tagja a MADS Work Kft., amelynek fő profilja a munkaerő kölcsönzés, munkaerő közvetítés és fejvadászat. Ezek mellett a MADS Gold Nyugdíjas Szövetkezet biztosít a nyugdíjasok számára is munkalehetőséget, ezzel visszaintegrálva őket a
munkaerőpiacra. A cégcsoport széleskörűségének köszönhetően gyakorlatilag le tudják fedni a teljes HR szolgáltatást.

Az Év Fiatal Vállalkozója díj nyertese 2018-ban

Giczi-Kocsis Noémi, alelnök

Hiszem, hogy a napjainkban megélt turbulens változáshoz szemléletmódváltásra van szükség, amelynek elsődleges indikátora az egyén. Az egyedi erősségek felismerése és azoknak csapatszinten történő tudatos kiaknázása, átütő eredményt és nem utolsó sorban egymást erősítő kapcsolatokat eredményez.
Közgazdász mesterdiplomámat a Budapesti Gazdasági Egyetem Vezetés- és Szervezés szakán szereztem.
Képesített szervezettervezési és -fejlesztési tanácsadóként az évek során nemzetközi minősítést szerzetem számos eszköz használatában (ProfileXT, CheckPoint360, Saville, LSI™, GSI™ és OCI®, OEI®). Több, mint tíz év tapasztalattal rendelkezem a vezetőkiválasztás, a vezetőfejlesztés, a szervezeti transzformáció és a változásmenedzsment területén. Partnereimet jellemzően összetett kihívások mentén segítem eredményre jutni.
Regionális HR vezetői tapasztalatomat nemzetközi cégekkel való tanácsadói munkámmal ötvözve támogatom ügyfeleimet, legyen szó utódlástervezésről, stratégiai HR menedzsmentről, vagy a szervezet átalakításáról és az azzal járó folyamatos változáskezelésről. Munkámban nagy hangsúlyt fordítok a diagnosztikára és a komplex megoldási javaslatok kidolgozására, amelyet megoldásfókuszú szemlélettel ötvözök. Pontosan ezért tartom fontosnak és alkalmazok különféle mérési eszközöket a kiválasztási projektekben, ezzel is biztosítva azok eredményességét.
Szerencsésnek érzem magam, hogy mind vállalati, mind tanácsadói oldalon releváns nemzetközi és hazai kkv tapasztalattal rendelkezem. A megszerzett tudást most saját cégem építésébe fektetem, amelynek keretében elsősorban szervezet- és vezetőfejlesztéssel foglalkozom, de a felsővezető-kiválasztás is része portfóliómnak.
Munkámban azt élvezem a legjobban, hogy egyszerre alkalmazhatom strukturált, lényeglátó gondolkodásomat és egyben azt a rugalmasságot, finomságot, amely az egyedi helyzetek, egyéni, csapat és szervezeti működés megértetését segítik elő.     

A FIVOSZ HR Bizottságának alelnökeként célom, hogy elősegítsem a fiatal vállalkozók tudatos és önazonos vezetővé válását, támogassam szakmai fejlődésüket, és lehetőségeket teremtsek számukra a hatékony HR gyakorlatok megismerésére és alkalmazására.

Jogi Bizottság

Dr. György Ádám, elnök

Tradicionális ügyvéd család harmadik generációjának tagja, akinek a hagyomány megőrzése mellett kiemelkedően fontos a nyitottság és az innováció. Nem véletlenül választotta szakterületének a védjegyekkel, designokkal és a szellemi alkotások tágabb körével kapcsolatos kérdéseket. Egyetemi tanulmányait az ELTE Jogi Karán végezte, Valenciában Erasmus, Münchenben LL.M. képzésen vett részt. Jelenleg ügyvédi tevékenysége mellett doktori kutatást folytat. Számos hazai és nemzetközi szervezet tagja, aktívan vesz részt a fiatalokkal kapcsolatos képzéseken, szakmai fórumokon. A magyar mellett angolul, németül és spanyolul beszél.

Dr. Nagy József, alelnök

A Jogi Bizottság alelnöke, ügyvéd. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Karán végzett. A jogi szakvizsga után saját ügyvédi irodát alapított. 2007-től 2014-ig a magyar országgyűlés eseti és állandó fogyasztóvédelmi bizottságában volt elnöki szakértő. 2009-2010 között az European Economic and Social Committe tagja. 2010-től Association Former Member tagja. A Magyar Labdarugó Szövetség Igazolási és Vitarendezési Bizottság Elnöke. A Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán óraadó tanár. Több, mint egy évtizede a FIVOSZ Elnökségének tagja.

Dr. Janklovics Ádám, alelnök

Ügyvéd családba születtem, harmadik generációs ügyvéd vagyok. Ügyvédként kizárólag büntetőügyekben látok el védői feladatokat. Nagy tapasztalattal rendelkezem a közlekedési jog területén indult ügyekben. Ügyvédként számos kiemelt jelentőségű, nyilvánosság előtt folyó büntetőügyben látok el védelmet. Fontosnak tartom a közösségért végzett munkát, ezért a FIVOSZ alapítását követően az elsők között léptem be a szövetségbe 2007-ben. Büszke vagyok arra, hogy aktívan részt vettem a szervezet fejlődésében és fejlesztésében.

Nevemhez kötődik a FIVOSZ és a NAV közötti együttműködési megállapodás. Aktív szerepet vállaltam a számos program lebonyolításában. 2022-tól tagja vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara tagfelvételi bizottságának és a Magyar Ügyvédi Kamara küldöttgyűlésének.

Elkötelezett vagyok a közösség építésében.

KKV Transzfer Bizottság

ifj. Vida Péter, elnök

Harmadik generációs vállalkozóként már gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben a családi vállalkozásunk, amelyben 15 éves korom óta dolgozom. Ez a Viapan Group cégcsoport, amely egy országos szinten működő emberközpontú üzleti megoldásokat biztosító HR szolgáltató, amiben jelenleg a Cégvezetői pozícióját töltöm be. Őszintén hiszek abban, hogy az emberek a munkájuk minősége és az emberekkel való kapcsolata határozza meg. Mindkét diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szereztem. Szenvedélyesem szeretem a vitorlázást, a snowboardozást és az erőemelést. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én tölthettem FIVOSZ KKV Transzfer Bizottság elnöki tisztségét.

Kulturális és Művészeti Bizottság

Hegyi Anita, elnök

9 évig diplomataként dolgozott Moszkvában, ahol 6 évig a moszkvai Magyar Kulturális Intézetet vezette. Ezt követően a 26 külföldi magyar kulturális intézetet koordináló főosztályt vezette a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, majd a Kulturális és Innovációs Minisztériumban.

Antalffy Péter, alelnök

Történész, „business-bölcsész”, kommunikációs szakértő, standup-history előadó, a FIVOSZ Kulturális és Művészeti Bizottságának alelnöke.

Az ELTE BTK-n végzett történelem szakon, azóta számos állami és céges szervezetben töltött kommunikációs és külkapcsolati vezetői pozíciókat. 2013 és 2015 között a FIVOSZ nemzetközi kapcsolatait vezette. Szabadúszó szakértőként kortárs művészeti kiállítások kurátora. A Műcsarnok mellett számos galériában és képzőművészeti vásáron mutatott kiállításokat Magyarországon és külföldön.
Kucsora Márta magyar festőművész első monográfiájának szerzője.
Jelenleg a Rubicon Intézet tudományos munkatársa és a Personal Brand Institute Public Speaker Team tagja.

Rendszeresen tart történettudományi alapú motivációs előadásokat cégvezető köröknek és standup history esteket a szélesebb közönségnek.

Logisztikai Bizottság

Happ Olivér, elnök

Vállalkozó és cégtulajdonos. Az immár több mint 30 éves HAPP Kft.-t vezeti, mely a húsz legnagyobb magyarországi fuvarozó cég egyike. Kisgyermek korától fogva arra készült, hogy vezetővé váljon. Az immár 30 éves HAPP Kft. alapításakor csak 5 éves volt, szóval bizonyos értelemben együtt nőtt fel a vállalkozással. Megmászta a teljes ranglétrát: a kezdetben szerelőinas volt az iskola mellett, majd érettségi után fuvarszervező lehetett. Míg mások sokszor csak szórakoztak a szünetben, őt az érdekelte, hogyan épül fel egy vállalkozás, és élvezte, hogy a cég részévé válik. Külföldi tanulmányai után 2011-ben vette át a cég operatív vezetését, majd újabb tíz év után a tulajdonosi jogokat és ügyvezetői pozíciót. Az élete arról szólt, hogyan teheti jobbá az örökségét, így a vezetése első évtizedében meg tudta ötszörözni a cég méretét. Mára egy 130 kamionos flottával rendelkező, több mint 200 embernek munkát adó cége van. A célja azonban nem kizárólag a számok növelése: újabb 30 év után ő is tovább akarja adni a stafétát. Ezért tanul minden nap, kíváncsi minden újdonságra és nyitott a fejlesztésekre. Ezt a szemléletet képviseli a vállalkozók között, és keresi a hozzá hasonló üzletembereket: akik szerint hosszú távra kell tervezni és akik az alázatos tanulás, az örökké fejlődés elve szerint is élnek. Szeretné megosztani ezeket azokkal, akik szívesen vele tartanak.

Média Bizottság

Koczka Máté, alelnök

14 éves szakértelem a PR, az újságírás és a műsorszórás területén. Bizonyított eredmények jól ismert márkákkal és kkv-kkal. Média és PR MA hallgató a Newcastle Egyetemen. Díjnyertes újságíró.
Szabadúszó PR tanácsadó

Viszlay Márk, alelnök

Magyarországon született és nőtt fel, gyerekként pedig elhatározta, hogy felnőtt korában a példaképe nyomdokaiba lép – ő lesz a Csodálatos Pókember. Mivel a felhőkarcolók közötti hintázás még mindig folyamatban van, így nappali foglalkozást kellett választania, és fotós lett. Fő profilja a kereskedelmi és divatfotózás. Az utóbbi években megszerette a portréfotózás intimitását is. Az elmúlt években lehetősége volt olyan ügyfelekkel, ügynökségekkel és magazinokkal dolgozni, mint: Coca Cola Co., Squarespace, Debenhams, Skechers, Leo Burnett, Publicis, Nanushka, Volvo, Scenic Tours, Medela, Retro Jeans, Suzuki, Magic Moments India, Budapest Bank, Close Hair, Use Unused, Kata Szegedi, The Lingerie Collective, DSTM, Playboy, Elle, Marie Claire, InStyle és még sokan mások.

Mobilitási Bizottság

Dr. Barta Anita, elnök

Mint a Mobilitási Bizottság elnöke igyekszik eleget tenni a rá váró kihívásoknak és a legmagasabb szinten képviselni a fiatal vállalkozókat. Hisz a csapatmunkában és hisz az összefogásban. Szereti a kihívásokat és az innovatív megoldásokat. Szeret fejlődni és vallja azt, hogy minden kihívás egy újabb remek megmérettetés. Folyamatosan képzi magát, 5 diplomás, a legutóbbi tanulmányával LL.M. titulust szerezett. Legkedvesebb szakmája a gépjármű mechatronikai technikusautószerelő- szakma, melyet autójogi munkássága miatt végezett el.

Gál Katalin, alelnök

Marketing szakemberként és projektmenedzserként dolgozom, több autómárka képviseletét látom el. Szenvedélyem a rally sport, ahol Magyar Bajnoki futamokon egy rallycsapat csapatfőnökeként dolgozom. Emellett tanácsadóként segítem több autó- és motorsport egyesület munkáját.

Női Bizottság

Inotay Petra, elnök

Több vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője, melyek főként a tapasztalatából adódóan a rendezvényszervezés és a vállalkozásfejlesztés területén működnek sikeresen. A Sparkle Content Agency kreatív ügynökség évek óta operatív megvalósítója a Budapest Central European Fashion Weeknek, illetve az Augusztus 20-i rendezvényhez köthető Divat és Design Fesztiválnak, aminek Petra a projektvezetője is. Vállalkozásai mellett saját divatmárkával rendelkezik, mely a pandémia előtt rendszeres szereplője volt a hazai kifutóknak és 2021-ben bemutatkozott a dubai Expon 2020 világkiállítás kísérő rendezvényén. A Glamour magazin gazdasági szakértője, rendszeres előadója a hazai gazdasági témájú konferenciáknak. Rendszeres résztvevője a magyar gazdasági delegációknak.

Pályázatíró és Finanszírozási Bizottság

Dr. Gyökeres Zoltán, elnök

Jogász végzettségű, fejlesztéspolitikai tanácsadó, aki lassan 10 éve foglalkozik pályázatírással és projektfejlesztéssel, több cég tulajdonosa, amelyek közt van olyan startup, amibe maga fektetett be és olyan is amely Jeremie kockázati tőketámogatást kapott. Jelenleg a VOSZ-KVBSZ elnökségi tagja, a Magyar Természetjáró Szövetség Ellenőrző Testületének jogász tagja, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződött Partnere, a Magyar Startup Intézet Alapítvány kuratóriumi tagja. Jelenleg közel 50 startup és start-up cégnek segíti a munkáját, pályázatát, projektjét. Több, mint 150 milliárd forint értékben nyertek támogatást megbízóiknak pályázatíró cégével.

Sport- és Életmód Bizottság

Békési Brigitta, elnök

A Beautyrobic edzésmódszer és nemzetközi brand megalkotója, a bestseller Wow Hatás könyv szerzője, ami Magyarországon kívül, Angliában, USA-ban, Kanadában és Ausztráliában is megjelent. Rendszeresen hívják előadni Magyarországon és a tengerentúlon egyaránt.

Kovács Gergely, alelnök

A BBS Gépek (professzionális alakformáló- és szépségápoló gépek) márka alapítója.
A 100DTP fogyasztó program megalkotója

Turisztikai Bizottság

Eppel Krisztián, elnök

A Villa Vitae Management Kft. ügyvezetője. Profiljában szerepel mind a brandépítés, marketing tevékenységek a szállodához kapcsolódóan, programszervezés, sales tevékenység, üzletfejlesztés és ügyvezetői feladatok ellátása is.

Űrbizottság

Dr. Sárhegyi István, elnök

Közgazdász és jogász végzettségű vállalkozó, befektető és tanácsadó, aki több kapcsolódó iparágban is szerepet vállal, különös tekintettel az űriparra. Az űripari tevékenysége mellett az ICT és más kapcsolódó szektorok területén is végez szakmai munkát. A Nemzetközi Űregyetem Space Studies Programjának alumnusaként megkezdte szakmai munkáját annak érdekében, hogy a magyar űripar ökoszisztémáját felépítse. A tőzsdei 4iG Nyrt. és az állami Antenna Hungáriával közösen megalapította a CarpathiaSat Zrt-t, amelyben Dr. Sárhegyi Istvánnak a New Space Industries Zrt. cégén keresztül van tulajdonrésze, illetve az Igazgatóság alelnöke. A CarpathiaSat célja, hogy 2024-re Magyarország geostacionárius műholddal rendelkezzen, mint a XXI. század kritikus infrastruktúrájának egyik alapköve. A New Space Indsutries Zrt. ehhez és más projektekhez is hazai és nemzetközi szakmai network hálózatával és know-how rendelkezésre bocsátásával járul hozzá. Legnagyobb tulajdonosa a Remred Kft. űripari vállalatnak. A Remred Kft. szintén közös vállalkozás az állami Energiatudományi Kutatóközponttal. A Remred Kft. célja űralkalmazási, elsősorban az űridőjárás és a kozmikus sugárzás kutatására alkalmas technológiák, módszerek, szoftverek kifejlesztése, tesztelése és alkalmazása hazai, valamint nemzetközi ipari felhasználók részére. A fentiek mellett a megalapította a Herius Capital Zrt. alapkezelőt, aminek elsődleges célja a Herius-1 magántőkealap kezelése. A magántőkealapot befektetői azért hozták létre, hogy regionális légi- és űripari befektetéseket hajtson végre már érett szakaszban lévő, akár kapcsolódó iparágakban (pl. autóipar, nukleáris ipar, elektronikai ipar stb.) már bizonyítottan erős beszállítói szereppel rendelkező vállalatokba. Fenti befektetései mellett a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójának tanácsadója, illetve a 4iG holdingjába tartozó, VSAT kommunikációval foglalkozó Hungaro Digitel Kft. ügyvezető testületének tagja.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency