Főoldal Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége Vezetőség

Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége Vezetőség

Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége Vezetőség

dr. Kovács Patrik

Alapító elnök

dr. Kovács Patrik nemzetközi üzletember és befektető, aki világszerte aktív nemzetközi kereskedelmi és üzletfejlesztési területen, valamint a gazdaságdiplomáciában.

A VOSZ nemzetközi ügyekért felelős társelnöke, a legnagyobb európai fiatal vállalkozói szövetség, a brüsszeli székhelyű JEUNE tiszteletbeli elnöke és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke, melyen keresztül az elmúlt években 1322 cég alapításához járult hozzá.

Az egyik legkeresettebb nemzetközi szakértő az ifjúsági vállalkozásfejlesztés és a KKV-kat érintő szakpolitikák területén, számos sikeres nemzeti, EU-s és globális szintű program kidolgozását segítette.

Több nemzetközi szervezet és cég elnökségének tanácsadója, aktív részvétellel a Világgazdasági Fórum, a Világbankban, a Global Entrepreneurship Network (GEN) és az EuCham munkájában, valamint az Európai Bizottság és az OECD több programjának nagykövete. Tagja a Business20 (B20) munkacsoportjainak ahol a G20 kormányok szakpolitikai munkáját segíti.

2018-tól alelnöke, 2020-tól pedig elnöke a párizsi székhelyű Business at OECD (az OECD Gazdasági Tanácsadó Testülete) KKV és Vállalkozási Bizottságának, ahol a világ 38 legfejlettebb országának piacvezető üzleti szervezeteivel együttműködve támogatja a világ GDP 65%-át kitevő OECD kormányok gazdaságpolitikai tevékenységét.

Lakatos Gergely

Alelnök

Felsőfokú tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem, ahol 2009-ben az AIESEC debreceni elnöke voltam. Az egyetem utolsó két évében már a Panyolai Szilvórium Zrt.-nél kezdtem dolgozni, mint üzletfejlesztési menedzser.  Ezután, 2013-ban kineveztek vezérigazgatóvá. Ez a cég a maga területén, 2022-re piacvezetővé vált, addigra több, mint 50, a cégnek szóló szakmai elismeréssel. Ebben az évben fejeztem be a pálinkás szakaszt.
Ezután belevágtunk szakmai és pénzügyi partnerekkel, hogy befejezzük Magyarország legnagyobb, leendő tormafeldolgozóját, a hajdúsági tormára alapozva, a debreceni régióban. Emellett családi cégünkkel segítjük partnereinket az élelmiszeripar területén.
2018-ban a VOSZ Év Vállalkozója elismerésében, 2019-ben év KKV vezérigazgatója elismerésben részesültem.
A FIVOSZ országos alelnöke vagyok 7 éve, emellett idén elindítottuk szakmabeliekkel a FIVOSZ AgroBusiness Bizottságot, amelynek elnöke vagyok.

Blaskovics Dávid

Alelnök

Blaskovics Dávid az instaBuy.hu, Magyarország első iBuying instant ingatlan-vásárlási rendszerét alkalmazó vállalatának alapítója, amely rendkívül gyors, 24 órán belüli vásárlási ajánlatot ad lakóingatlanokra. A portál az iBuying Zrt. tulajdonában van, Budapesti ingatlanok adás-vételével foglalkozik. Az instaBuy.hu az Egyesült Államokban népszerű iBuying módszertanra építve hozta el ezt az üzleti modellt Magyarországra, céljuk a gyors és hatékony, kockázatmentes ingatlan vásárlás biztosítása ügyfeleik részére.

Vajányi László

Elnökségi tag

A RAVAK Hungary Kft. -t – a csehországi gyár magyar leányvállalatát – 2000 óta képviselem és 2003-tól vagyok a vállalat cégvezetője. RAVAK fürdőszobai termékek forgalmazását látjuk el kistarcsai központunkból, ahol a logisztikai szolgáltatások mellett szakember képzéseket is tartunk. A Cseh-Magyar Üzleti Klubnak alapító tagja vagyok és 2010-től elnöki tisztséget töltök be. Családi vállalkozásban, Felvidéken, egy húsmarha tenyésztéssel foglalkozó mezőgazdasági vállalkozásnak is tagja vagyok. Tanulmányaimat a Pozsonyi Közgazdasági Egyetem kassai szakán végeztem. Meggyőződésem, hogy a vállalkozók közötti tapasztalatcsere, a személyes kapcsolatépítés és egymás segítése az, mely versenyképessé tud tenni bennünket bármilyen gazdasági környezetben.

Mottóm: „Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen.” (Széchenyi István)

Dr. Kovács András

Elnökségi tag

Jogi tanulmányait a Károli Gáspár Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, ahol 2008-ben diplomázott. A diploma megszerzését követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar – Versenyjogi szakjogász képzésére valamint a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Fizetésképtelenségi szakjogász képzésre járt.

Az ügyvédjelölti gyakorlatát egészségügyi, gyógyszeripari területen működő, majd FMCG szektorban szolgáltató nemzetközi cég mellett működő ügyvédi irodában szerezte. Ezt követően 2011-es évben megalapította a Kovács András Ügyvédi Irodát ahol az FMCG szektor kiszolgálása mellett intenzív követeléskezelési gyakorlatot kiegészítve ingatlanügyletek, fejlesztési projektek, kereskedelmi szerződések támogatást valamint peres képviseletet nyújtó praxisban tevékenykedik.

Inotay Petra

FIVOSZ Alapítvány
kuratóriumi elnök

Inotay Petra már a középiskolai években is aktívan rész vett a közösségi élet szervezésében az iskolában megalakuló Egészségvédelmi Tanács elnökeként.
2007-ben végzett a Corvinus Egyetem Szőlész-borász mérnök szakán, majd köszgazdász diplomát szerzett, Vállalkozásfejlesztés, valamint Nemzetközi gazdálkodás szakon.
Az egyetemi évek alatt a Hallgatói Önkormányzat elnöke volt a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán. Az elnöksége alatt a hallgatóknak rengeteg programot szervezett a borkóstolótól, városlátogatásokon keresztül a gazdasági klubokig.
Alapítása óta tagja a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének és azóta a Fiatal Vállalkozók Hete főszervezője, majd a Női bizottság elnöke.
2010 óta a FIVOSZ női bizottságának elnöke, 2017. óta a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke, 2022 óta a VOSZ ifjúsági és start-up szekció elnöke.
Több vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője, melyek főként a tapasztalatából adódóan a rendezvényszervezés és a vállalkozásfejlesztés területén működnek sikeresen.
A Sparkle Content Agency kreatív ügynökség évek óta operatív megvalósítója a Budapest Central European Fashion Weeknek, illetve az Augusztus 20-i rendezvényhez köthető Divat és Design Fesztiválnak, aminek Petra a projektvezetője is.
Vállalkozásai mellett saját divatmárkával rendelkezik, mely a pandémia előtt rendszeres szereplője volt a hazai kifutóknak és 2021-ben bemutatkozott a dubai Expon 2020 világkiállítás kísérő rendezvényén.
A Glamour magazin gazdasági szakértője, rendszeres előadója a hazai gazdasági témájú konferenciáknak.
Rendszeres résztvevője a magyar gazdasági delegációknak.

Cserfalvi Bence

Elnöki tanácsadó

A Cserfalvi Cukrászati Kft. ügyvezetője. Családi vállalkozásuk második generációjaként születéséttől kezdve belelátott az üzleti és a cukrász élet rejtelmeibe. Kiskorától kezdve otthonosan mozog az üzlettérben, szülei korán megtanították, mind a pultozás, a cukrászat, mind a vállalkozás és az üzletvezetés alapjaira.  Sikereinek titka, nagyszülei, valamint szülei tájékozottsága, hozzáértése az üzleti és a vállalkozói élethez. Célja, hogy hasonlóképp segítségére lehessen azoknak, akiknek bármilyen eligazításra van szükségük ebben a kusza, nehezen átlátható vállalkozói világban.

Komár-Nedeczky Lilla

Elnöki tanácsadó

A Nemzetközi Üzleti Főiskola, Nemzetközi Üzleti Kapcsolatok Szakán végezett 2012-ben, amelyből 1 évet a Buenos Aires-i Universidad Argentina de la Empresa töltött, majd az Ír Nagykövetség Kereskedelmi Képviseletén kezdett dolgozni.

Bakonyi László

Elnökségi tanácsadó

A magyarországi óra-nagykereskedelemben (és BL Óraszalon néven a kiskereskedelemben) piacvezető Btech Hungary Kft. tulajdonosa és vezérigazgatója.

Erős üzletfejlesztési szakember tárgyalási, üzleti tervezési, üzemeltetési menedzsment, értékesítés és kiskereskedelem terén.

Kiss László

Elnökségi tanácsadó

Közel 10 év FIVOSZ tagság után az a megtiszteltetés ért, hogy elnöki tanácsadó lehetek. Szakmai múltam a bankszektorhoz kötődik, ahol eltöltöttem 17 évet, és több bankban töltöttem be vezető szerepet, jelenleg interim managerként élem a mindennapjaimat (fizetésforgalommal, gyártással, logisztikával és szolgáltatással foglalkozom itthon és külföldön) és azon dolgozom, hogy a vállalkozások eredményesebbek legyenek.

Kovács László

Elnökségi tanácsadó

Közel négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a villamos energia szolgáltatás területén, ahol szakértelmét a management, beszerzés és villamos területeken kamatoztatta. Számos vezetői pozíciót töltött be az évek során, köztük az ELMŰ/ÉMÁSZ Nyrt. beszerzési igazgatójaként, valamint nagy- és kisfogyasztói értékesítési igazgatóként.

2022-től a Szereléstechnológia Intézet Kft. ügyvezetőjeként tevékenykedik, ahol a fenntartható és hatékony energiaellátási rendszerek fejlesztésére összpontosít. Ezen időszak alatt, valamint 2014 és 2022 között, mint egyéni vállalkozó, széleskörű projekteken dolgozott az energiaszektorban.

Kovács László elkötelezett amellett, hogy szakmai tudásával és tapasztalataival hozzájáruljon a társadalomra pozitív hatást gyakorló rendszerek kialakításához. Ezt tükrözi a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Energia Társaságának elnöki pozíciójában betöltött szerepe, valamint az Óbudai Waldorf Óvoda és Iskola alapítói tevékenysége és a kuratóriumi tagsága.

Szakmai elismerései közé tartozik az „Év Beszerzési Menedzsere” díj, amelyet 2012-ben vehetett át, valamint számos sikeres projekt, mint például a közbeszerzési tanácsadás és egy országos regisztrált villanyszerelői rendszer kidolgozása és bevezetése, ami több mint 4000 szakember számára nyújtott továbbképzési és minősítési lehetőséget.

Célja, hogy továbbra is innovatív megoldásokkal járuljon hozzá az energiaszektor fejlődéséhez, miközben elősegíti közösségünk és környezetünk fenntartható növekedését.

Michele Orzan

Elnökségi tanácsadó

Olasz vállalkozó, aki eladta legnagyobb ötletét, a YOPPI-t a Coca-Colának, hogy elkötelezze magát a magánvállalkozások társadalmi szerepvállalásának előmozdítása mellett, az etikai értékekre helyezve a hangsúlyt az üzleti életben.

Az egykori katonatiszt 4 kontinensen eklektikus katonai-bölcsészettudományi-üzleti-kapitalista-szocialista és etnikai-kisebbségi alapú végzettséget szerzett, 5 nyelven folyékonyan beszél, a JEUNE-ben a munkaadói szervezetekben szerzett tapasztalatait adja át.

Az EuCham elnöke. Nemrég megalapította a GREENWILL globális mozgalmat a zöldebb jövőért, egy nyílt forráskódú, mindenki számára ingyenes, több mint 110 országot felölelő nonprofit kezdeményezést, amely napjaink egyik legegyszerűbb, de leginnovatívabb és leghatékonyabb kezdeményezése. Fenntarthatósági intézmények, üzleti iskolák, kormányok és vállalkozások támogatják ezt a forradalmian új környezeti fenntarthatósági törekvést, amelyhez a vállalatok és szervezetek ingyenesen csatlakozhatnak, és egy ingyenes Green Policy segítségével megkezdhetik környezeti szerepvállalásuk fejlesztését.

Az egyéb posztok és szerepvállalások közé tartozik a Világgazdasági Fórum, a NESsT Europe, a European Business Awards, a Global Startup Awards, a Climate Reality Project és más szervezetek.

Az JEUNE tanácsadó testületének vezetőjeként szívesen vállal mentorálást fiatal vállalkozók és új vállalkozások számára, miközben beszédet és előadást tart üzleti iskolákban, egyetemeken és rendezvényeken szerte a világon, különös tekintettel a vállalkozói szellemre, a vezetésfejlesztésre és az üzleti etikára. és a fenntarthatóság.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency