Főoldal Kiemelt hírek Nők, akik mertek vállalkozni – Erdélyi rendezvényen képviselte a FIVOSZ-t társelnökünk, Inotay Petra
Nők, akik mertek vállalkozni – Erdélyi rendezvényen képviselte a FIVOSZ-t társelnökünk, Inotay Petra
0

Nők, akik mertek vállalkozni – Erdélyi rendezvényen képviselte a FIVOSZ-t társelnökünk, Inotay Petra

0
0

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége június 28-án, az aradi Jelen Ház nagytermében tartotta vállalkozó hölgyeket célzó eseménysorozatát, amelyen Inotay Petra a FIVOSZ társelnöke, egyben női bizottságának és a VOSZ Ifjúsági és Induló Vállalkozás Szekció elnöke is az előadók között volt, mint sikeres női vállalkozó.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége azon célból működik, hogy segítse a nőket a munka világában, illetve elősegítse a nemek közötti esélyegyenlőség megvalósulását, hogy a nőknek és férfiaknak azonos lehetőségeik, jogaik és felelősségük legyen az élet minden területén. Éppen ezért az eseménysorozat is kimondottan a vállalkozó hölgyeket célozta meg, amelyben társszervezők voltak a CED Arad, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, az RMDSZ Arad Megyei Nőszervezete, illetve támogatók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Miniszterelnökség, Nemzeti Együttműködési Alap és Hampel Katalin budapesti ruhatervező-tulajdonos.

A szövetség elnöke, Szőnyi Kinga köszöntötte a vendégeket és előadókat, melyben kiemelte a közösségvállalás jelentőségét:

„Minden alkalommal az együtt eltöltött időnek a minőségét az adja, hogy együtt, összefogva, közösen akarunk egy nagyon jó dolgot létrehozni. Ahogyan Wass Albert is vallotta: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”.

A köszöntő után előadást tartott Kranowszky Nagy Andrea CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. aradi irodavezetője – aki egyben a rendezvény házigazdája is volt -, Kovács Mihály András, az OTP Magyarország gazdasági elemzője, dr. Weithaler Annamária a nagyváradi Medsystem Szemészeti Klinika tulajdonosa és ügyvezetője, illetve Inotay Petra a FIVOSZ társelnöke, egyben női bizottságának és a VOSZ Ifjúsági és Induló Vállalkozás Szekció elnöke is, aki előadásában párhuzamot vont a vállalkozói lét és az anyaság között, mondván:

„A cégem is a gyermekem, és nőként boldogulni a férfiak uralta vállalkozói világban kihívásokkal, kompromisszumokkal és izgalmakkal teli feladatot jelent”.

A rendezvény második felében Szőnyi Kinga vezetésével egy kerekasztal beszélgetést tartott Inotay Petra, Tripon Ildikó, az Arad Megyei RMDSZ Nőszervezetének elnöke, Hampel Katalin és dr. Weithaler Annamária, majd zárásként Hampel Katalin ruháival láthattak a vendégek egy divatbemutatót, amelyet egy kötetlen beszélgetés követett.

A rendezvényről további részletek a Nyugati Jelen cikkében olvashatók:
https://www.nyugatijelen.com/jelenido/nok_akik_mertek_vallalkozni.php

A FIVOSZ számára két szempontból is jelentősek az ilyen rendezvények. Mi is aktívan támogatjuk a női vállalkozókat, ezért külön bizottságot hoztunk létre, amelyben őket képviseljük és segítjük a munkájukat. Emellett fontosnak tartjuk a határon túli magyar vállalkozókkal való kapcsolattartást, akár üzleti, akár informális szempontból, hiszen rengeteget tanulhatunk egymástól és kölcsönösen támogathatjuk egymás céljait.

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency