Főoldal Kiemelt hírek Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX
0

Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX

0
0

Előző héttől elérhetőek a vállalkozói hitel- és lízingtermékeket érintő Széchenyi Kártya Program MAX hitelei, amelyről a Porfolio-nak adott interjút Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, aki a programot koordinálja. Blogcikkünkben a program elődjéhez, a GO! programhoz képest bekövetkezett legfontosabb változásokról olvashattok.

 

Az új MAX hitel kérelmek befogadása már elkezdődött a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a KAVOSZ Zrt. irodáiban. A Széchenyi Kártya Program MAX célja az, hogy versenyképességet erősítő és növekedést támogató kedvezményes finanszírozást biztosítsunk a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Mivel az költségekre jutó támogatás kifejezetten a pandémiára reagáló elem volt, így bár az eddigi mértékű 0,5%-os állami kezelési költségtámogatás megmarad, de az afölötti költségek mostantól a vállalkozások által kerülnek megfizetésre, ami nettó fix 2%-os kezelési költséget jelent az érintett vállalkozásoknak. Ezt a változást a megváltozott pénzpiaci környezet teszi szükségessé, illetve az uniós bizottsági rendelet, amely meghatározza az egy adott vállalkozás számára nyújtható támogatások mértékét.

Számos olyan elem is van, amelyek kedvező irányba változnak. Például a fix 3,5%-os kamatozású folyószámlahitel felső összeghatára 100 millióról 250 millió forintra emelkedik és a maximális futamideje 1+1 évről 3 évre növekedik. Ezzel szemben a beruházási hitelek az EU-s támogatási változások miatt 1 milliárdról, 400 millió forintra lett csökkentve.

A háború következményeként az energiapiacon bekövetkezett változásokra reagálva bevezetésre kerül a Széchenyi Energiakártya, amelyre azok a vállalkozások jogosultak, amiknél legalább 30%-ot ér el a rezsiköltség és a 3,5%-os Széchenyi Kártya MAX folyószámlahitelen belül annak 30%-át teszi ki az évi fix 1%-os többlettámogatott kamatozású Széchenyi Energiakártya azzal, hogy annak felsőhatára 30 millió forint lehet. Ezek mellett a vállalkozás idei átlagos havi energiaköltsége legalább a duplája kell, hogy legyen az előző évinek.

A Széchenyi Benzinkút Kártya és a Széchenyi Turisztikai Kártya is be lett olvasztva a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX programba, ezzel kibővítve a lehetséges hitelcélokat.

Ezek a legfontosabb változások, azonban ezeken kívül még kisebb változások minden terméknél előfordulnak. A teljes interjú elolvasható a Portfolio cikkében.

 

Forrás: Portfolio

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency