Főoldal Egyéb A következő évtizedre készülnek a fiatal vállalkozók
A következő évtizedre készülnek a fiatal vállalkozók

A következő évtizedre készülnek a fiatal vállalkozók

0
0

hirado.hu interjú:

 

Fehérvárcsurgón találkoznak a jövő hét végén a fiatal vállalkozók, akik – összegezve az elmúlt tíz év tapasztalatait – a következő évtized gazdasági kihívásaira készülnek. A részletekről Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke beszélt a hirado.hu-nak.

 

  Mi az apropója a Fivosz közelgő rendezvényének?

– Az, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor 2007-ben megalakult a Fivosz, a rá következő esztendő elején, épp itt, Fehérvárcsurgón tartottuk az első vezetőségi hétvégénket. S ezen a helyszínen fogalmaztuk meg a Fivosz tíz pontját. Erre azért volt szükség, mert akkor még nem tudta senki, miről szól az, ha valaki fiatal vállalkozó, és ez miért külön kategória.

 

– Mi állt a dokumentumban?

– Azt fogalmaztuk meg, hogy mire van szüksége a fiatal vállalkozóknak, hogyan kellene őket támogatni. Ebből később megszületett az első ifjúságfejlesztési vállalkozói stratégia Magyarországon, ami a Széchenyi-tervbe is bekerült.

 

– Melyek voltak az elmúlt évtized legfontosabb történései?

– Tíz év alatt kialakult az ifjúsági vállalatfejlesztés intézményrendszere, amelynek nemzetközi szinten a Fivosz az egyik legerősebb letéteményese. Mára oda jutottunk, hogy nemzetközi szinten tudást exportálunk, és segítjük más országokban a fiatal vállalkozói szervezetek megalakulását.

 

– Az aktuális rendezvény miről szól majd?

– A szeptember 22-23-i hétvége arról fog szólni, hogy a fiatal vállalkozók megoszthassák egymással az eddigi tapasztalataikat. Továbbá, hogy az előttünk álló évtizedben, milyen feladatok és kihívások várnak a fiatal vállalkozói közösségre, valamint a gazdaságra. Ez utóbbinak az egyik legnagyobb kihívása a generációváltás, hiszen azok, akik a rendszerváltozáskor alapították meg cégeiket – s később majd mi is –, lassan nyugdíjba mennek. Számukra elsődlegessé válik az, hogy hogyan tudják tovább adni a fiatalabb generációnak a vállalkozásaikat.

 

– Mit tart ma a legfőbb feladatnak?

– Az előttünk álló évtized fontos kérdése, hogy hogyan tudunk még több fiatalt bevonni a gazdaságba. Valamint jelentős kihívás elé állítja ezt a szektort a digitalizáció. Ennek következtében jelentősen átalakul a munkaerőpiac, átalakulnak a cégek, a termelés, a termelésirányítás. A vállalkozások digitális fejlesztése azért fontos, mert ennek segítségével növelhető a versenyképesség, amit el is veszíthetünk, ha lemaradunk.

 

forrás: https://www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2018/09/14/a-kovetkezo-evtizedre-keszulnek-a-fiatal-vallalkozok/

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2020 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency