Főoldal Egyéb A digitális nomádok kirobbantják a 21. század életmód-forradalmát
A digitális nomádok kirobbantják a 21. század életmód-forradalmát

A digitális nomádok kirobbantják a 21. század életmód-forradalmát

0
0

Egyre többen álmodoznak arról, hogy átélhetik a teljes szabadság élményét, és korlátok nélkül, szabadon élnek. Arról, hogy se főnök, se konvenciók nem írják elő, milyen életmódot válasszanak. Habár az elmúlt évszázadokban az emberek többsége korlátok közé szorítva kényszerült élni, a 21. században végre adott a lehetőség, hogy szabadabban éljünk, mint bármikor. Az ezredfordulón létrejött a digitális kultúra, ami megteremtette a fizikai korlátok nélküli kommunikációt, mindebből pedig megszületett a helyfüggetlen, digitális nomád életmód – a kulcs az áhított, korlátok nélküli életformához.


Az Üzlet és Utazás előadás-sorozat arról szól, hogyan lehet megteremteni a helyfüggetlen életmódot: hogyan utazhatunk korlátok nélkül úgy, hogy közben azzal foglalkozunk, amivel igazán szeretünk. Mindezt pedig anyagilag fenntartható módon, egzisztenciálisan biztos alapokon tesszük. A sorozat immár a 7. részéhez érkezik szeptember 12-én, és az elmúlt több mint egy évben összesen több száz látogató vett részt valamelyik Üzlet és Utazás rendezvényen, kétséget sem hagyva afelől, hogy egy életmód-forradalom küszöbén állunk.


Az est előadói mindannyian olyan karrier- és életutat választottak, aminek segítségével nemcsak felfedezték és beutazták a világot, hanem emellett, vagy éppen az utazásból kiindulva üzletet is építettek. Olyan emberek, akiktől tanulni, és akikről példát venni lehet. Az előadók a mozivásznon osztják meg élményeiket, történetüket és azt, hogy milyen megoldások és stratégiák vezették el őket az utazó életforma megteremtéséhez.

A digitális nomád életmód hatására korábban nem látott mértékben növekedhet a kisvállalkozások száma

A digitális nomád létről szóló telt házas előadások és rendezvények is mutatják: a fiatal generáció tagjai közül rengetegen vágynak arra, hogy helyfüggetlen, digitális nomád életmódot alakítsanak ki maguknak, vagyis olyan munkát végezzenek, ami hosszabb távú utazásokat tesz lehetővé. Mivel tisztában vannak azzal, hogy az ilyen munkák nem a klasszikus, alkalmazotti munkaviszonyokban teremnek, egyre többen kacsintgatnak az egyéni vállalkozó, szabadúszó lét felé, vagy olyan, néhány fős vállalkozás indításában gondolkodnak, amit országhatárokon átívelő módon is vezethetnek. Mindez radikálisan átalakíthatja a munka és az üzlet világát.

Az Üzlet és Utazás rendezvénysorozat előadói nemcsak a hosszú távú utazásokban jártasak, hanem abban is, hogyan építsenek és működtessenek olyan vállalkozásokat, amelyek az alapot jelentik ehhez az életformához. A sorozat immár 7., szeptember 12-i eseményén az előadók között üdvözölhetjük Görög Ádámot, a TACIT project elindítóját. Ádám az online vállalkozások szakértője, mondhatnánk akár produktivitásmenedzsernek is. Előadásában az alapokhoz nyúl vissza: a vállalkozási ötletek piackutatáson alapuló mérlegeléséhez. Konkrét példákon keresztül mutatja be, hogyan határozhatjuk meg, hogy a vállalkozásunkban melyik lesz a helyes irány, ami felé indulva gyümölcsöző üzletet építhetünk.
Előadónk lesz Kovács Péter startupper is, a Global Startup Awards, a Budapest Startup Safari, az xLabs és az IseeQ társalapítója. Péter saját bevallása szerint „egy kétbodonyi srác”, aki egy 600 fős nógrádi faluból indulva épített fel egy 70 országot átszelő sikeres vállalkozást, és ékes példája annak, hogy a digitális nomád világban nemcsak azoknak terem babér, akik a nagyvárosi pezsgést lélegezték be születésüktől fogva. Előadásában konkrét tippeket fog adni ahhoz, hogyan építhetünk fel sikeres vállalkozást túllépve a magyar országhatárokon.

Az Üzlet és Utazás előadások szervezője Dallos Zoltán (link: https://zoltandallos.com/hu) helyfüggetlen vállalkozó, aki amellett, hogy előadásokat tart, saját cégét vezeti, továbbá az Alkalmazottból Vállalkozó (link: https://alkalmazottbolvallalkozo.hu/) könyv szerzője.

További részletek:
Üzlet és Utazás 7.0
Helyszín: Lurdy Mozi
Időpont: 2019. 09. 12. 18:00-tól
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2360707220641913/
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/uzlet_es_utazas_7_utazas_a_vilag_korul

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency