Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

FIVOSZ tag: Phi Kozmetikum - Természetesen szép vagy - ők is a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének lelkes tagjai

FIVOSZ tag: Phi Kozmetikum - Természetesen szép vagy - ők is a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének lelkes tagjai

„Harmóniában a természettel” ezzel a mottóval indította el natúrkozmetikum márkáját Phi Kozmetikum névvel, a 3 gyermekes fiatal anyuka Rácz Marianna. Tökéletes megtestesítője annak a filozófiának, amit kézzel készített natúrkozmetikumai is sugallnak: "Természetesen szép vagy."

Krémek készítésével akkor kezdtem foglalkozni, amikor a legkisebb fiam makacs ekcémájával szembesültem. Mindenképp szelíd gyógymódokhoz akartam nyúlni és mivel húszas éveim elején természetgyógyásznak tanultam, tudásom megvolt hozzá. Gyógynövényekből, gyógyító olajokból megálmodtam egy krémet, ami szépen lehúzta a gyulladást a kisfiam bőréről. Ez volt az első. Elkapott a gépszíj, egyre több és több krémet kevertem. Nagy boldogsággal töltött el, amikor sorra kaptam a pozitív visszajelzéseket.

Legjobb barátnőm, ma már kolléganőm, (nem mellesleg ő a Phi kozmetikum menedzsere, dizájnere, mindenese, Ő öltözteti gyönyörű „ruhába” a krémeket) bátorított a teljes karrierváltásra. Rendezvényszervező az eredeti szakmám, de a gyerekek mellett töltött évek alatt rájöttem, hogy valami egész mást szeretnék csinálni. Elvégeztem egy natúrkozmetikum-készítő akadémiát.
Ez egy komoly szakma, ami pontosságot, precizitást, szaktudást igényel. Kémiában is toppon kell lenni. Komoly számításokat kell végezni, mérni, számolni kell. Még így is, hogy minden termék parabén-mentes, SLS-mentes, nincs benne  szintetikus tartósítószer, illatanyag, illetve kőolajszármazék.

Nagyon sokan azt gondolják, hogy natúrkozmetikumokat készíteni olyan, mint összedobni egy ebédet. Pedig nem. Ezt nem lehet elbohóckodni. Ez az alkotási folyamat száraz, de szükséges, rendkívül fontos része. Nagyon kell figyelni az arányokra, mert a természetes anyagokra is igaz, hogy ami kicsiben orvosság, az nem megfelelő mértékben árthat. Az iskola befejezése után társammal megtettük a hivatalos lépéseket a nagyobb közönség felé és kiléptünk a piacra. Kicsik vagyunk, manufaktúra vagyunk. Ez azt jelenti, hogy nagy odafigyeléssel, kézzel alkotunk minden egyes krémet. Aki már próbálta a Phi termékeket, csak megerősített abban, hogy a kézzel elkészített krémeknek „lelkük van”.Odafigyelés van bennük, törődés van bennük. Legtöbbször azt is tudom, hogy kinek készülnek. A lélekre szintúgy hatnak, mint a testre. Az összes termékben egytől egyig benne van minden tudásunk, határtalan szeretetünk és tiszteletünk a szakma iránt, a természet iránt és leginkább az emberek iránt, akik használják a kencéinket. 

Egyelőre a fő cél a webes értékesítés, de terveink közt szerepel, hogy egyre több helyen megtaláljanak minket azok, akik nyitottak a természetes szépségápolás iránt.

Phi Kozmetikum
Rácz Marianna
Email:
Tel: +36302442552
Web: http://www.phikozmetikum.hu

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05