Főoldal Kiemelt hírek Piac&Profit konferencia: Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2017 – Fókuszban az esélyegyenlőtlenség
Piac&Profit konferencia: Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2017 – Fókuszban az esélyegyenlőtlenség

Piac&Profit konferencia: Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2017 – Fókuszban az esélyegyenlőtlenség

0
0

A nyolcadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az esélyegyenlőtlenség globális és magyarországi problémája áll. Az emberiség jelentős részének esélye sincs a mindennapi betevő falathoz, szomjának oltásához, fedélhez a feje fölé. Többek között erről lesz a Piac&Profit konferenciáján. Az esemény szakmai partnere a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége.

Időpont: 2017. november 15. szerda, 9.00–17.00

Helyszín: Budapest, Hotel Aréna


REGISZTRÁCIÓDÉRT IDE KATTINTS!

Te is érzed, hogy nem jó felé megy a világunk? Kapcsoljunk a változás erősebb fokozatára! Ne csak mondjuk, tegyünk is! Hogyan? Beszéljük meg!

Fővédnökök:

László Ervin, a Budapest Klub alapító elnöke

Juhász Árpád geológus

Tisztelettel emlékezünk

Láng István akadémikusra, a Brundtland Bizottság tagjára, a Magyar Fenntarthatósági Csúcs nemrég elhunyt fővédnökére.

Miről szólunk?

A nyolcadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az esélyegyenlőtlenség globális és magyarországi problémája áll. Az emberiség jelentős részének esélye sincs a mindennapi betevő falathoz, szomjának oltásához, fedélhez a feje fölé. Mélyszegénység, nélkülözés, erőszak és háború. – ez jut nekik.

A rohamléptekre váltott klímaváltozás és a kimerülő természeti erőforrásokért dúló harcok miatt egyre több a krízishelyzet. Elhárításukban kimerülnek a nemzetek. A hosszú távra felkészülésre már nem marad erő.

Tovább pusztul a földünk, rajta az élő környezet, elszennyeződnek tájaink, tengereink, elfogynak a természeti erőforrások. Háborúk, terrorizmus, népvándorlás a válaszunk a globális problémákra.  

Tehetünk ellene?

Kiket várunk?

Várjuk a tanácskozásra a felelősen gondolkodó és tenni akaró embereket. Vitassuk meg, hogyan fordíthatjuk vissza a fenntarthatatlanság felé rohanó vonatot, amin akarva, akaratlanul, mindannyian ülünk! Osszuk meg gondolatainkat, tapasztalatainkat a felelősen gondolkodók nyolcadszorra összehívott tanácskozásán!

A konferencia fő témái

  • Földünk állapota.
  • Az esélyegyenlőtlenség globális problémája.
  • Klímaváltozási jelentés. Legfrissebb adatok.
  • Elérhető a jó minőségű környezet? Itthoni kilátások.
  • A társadalmi felzárkózás esélyei.
  • Rohamos fejlődésben az alternatív energia- és környezetipar.
  • A K+F és innováció fejlődése a fenntarthatósággal szinkronban.
  • A fekete bárányok miatt nem haladunk.

A jövő új üzleti modellje.

  • #énjövőm. Felelős vállalati gyakorlat.
 • A hazai szabályozás kritikája.
  • Paradox világunk. Növekvő egyenlőtlenségek.
 • A cserdi példa. Meg lehet csinálni!
 • Európa. Vállalatok a globális célokért.

Fórumok, kerekasztal-beszélgetések. Rendszerváltás az energiában. Az esélyegyenlőtlenség felszámolásáért. Környezetvédelem, környezettudatosság, környezetipar. Felelősségvállalás a CSR-en túl.

Felkért előadók

Juhász Árpád (geológus, fővédnök), Faragó Tibor (SZIE), Ürge-Vorsatz Diana (IPCC), Szabó Teréz Krisztina(FM), Antal Alexa (WWF), ifj. Chikán Attila (BCSDH), László Ervin (Budapest Klub, fővédnök), Bőgel György (CEU),Tóth Valentin (Coca Cola HBC), Hetesi Zsolt (NKE), Bercsi Gábor (Cothec Kft.) Scherer Zsolt (MEKH),  Bátori Marianna (FCSM), Dinya László (Szegedi Egyetem), Bogdán László (Cserdi polgármester), Bonifert (Szigeti) Márta (HBLF), Dzubay László (MGYOSZ), Németh Tamás (MTA), Radácsi László (BGE), Sztaniszláv András (MCIPR), Vida Eszter (Sentione), Keveházi Katalin (Jól-Lét), Aranyosi Imre (Napra-forgó), Ruzsa Ágota (Sol-Intézet), Demcsák Mária (Piac & Profit).

További részletekért ide kattints!

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.
címkék:

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency