Főoldal Hírek Nőként is merj vállalkozni
Nőként is merj vállalkozni

Nőként is merj vállalkozni

0
0

A cégem (is) a gyermekem…
5 párhuzam az anyaság és a cégvezetés között

Nőként elboldogulni a férfiak által uralt vállalkozói világban, kihívásokkal kompromisszumokkal és izgalmakkal teli feladatot jelent.Talán a sok kis női praktika mellett egy nagy előnyünk van a vállalkozó szerepben, hogy az anyaság, mint alapösztön a lényünkben van.

Miért is gondolom ezt?
Nézzük csak végig, amikor családalapításon gondolkodunk, mikre figyelünk, hogyan tervezünk.

1.     Párválasztás (üzlettárs keresése): keresünk egy társat, akiben megbízunk, akivel együtt tudunk fejlődni, akivel szoros kapcsolatban tudjuk a jövőnket és a mindennapjainkat elképzelni, akivel közös céljaink vannak.  A vállalkozás ugyanúgy, mint a család is – nagy többségben – nem „one man show”.

2.     Családtervezés (üzleti terv): megtervezzük, mikor szeretnénk gyermekeket, átgondoljuk a felelősségeket, mert szeretnénk Neki mindent megadni. Felkészülünk az érkezésére. Tervezgetjük a közös jövőt felkészülünk az új helyzetre.

A cégalapítást is megelőzi a tervezés a szervezés és a felkészülés, hiszen a hivatalos alapítást/és bejegyzést követően már felelősségünk és kötelességeink vannak. Mielőtt belevágunk a hivatalos cégalapításba ezeket az előkészítő folyamatokat mindenképpen érdemes alaposan átgondolni megtervezni és stabil alapot biztosítani.

3.     Gyermek születése (cégalapítás): A születés után az első időszakban elengedhetetlen a folyamatos jelenlétünk. Feladjuk érte a szabadidőnket, kezdetben a barátainkra, ismerőseinkre is kevesebb időnk marad. De, látjuk ahogy fejlődik, önállósodik a befektetett energiánk és időnkkel arányosan.

A frissen alapított cég is rengeteg figyelmet és időt igényel. Az első/második és a befektetés  időszaka,  ezért folyamatosan dolgoznunk kell, mert egy jól átgondolt üzletviteli strúktura és folyamat kialakítása később meghozza gyümölcsét.

Mind a két esetben legyünk következetesek és agilisak, mert akkor nem lesz később félreértés.

4.     Növekedés/fejlődés (humán erőforrás bővítés): Miután az önállósága egyre nagyobb és egyre jobban ismeri a világot, lassan rá merjük bízni Őt a képzett szakemberekre (vagy rokonokra), hogy ismét legyen időnk magunkra, hogy frissen új inspirációkkal tanulással tudjuk minél jobban segíteni személyiségének fejlődésében.

A vállalkozás fejlődése is hasonló hiszen, ha megvan a stabil alap és a szuper csapat jöhetnek az ügyfelek és a nagyobb projektek. Ha ügyesek vagyunk és jól terveztünk, új csapattagok is kellenek. Nézzük meg, hogy mely terület kapacitását kell bővítenünk és oda keressünk egy szakembert. (Lehetőleg jobban értsen a rá bízott feladathoz, mint mi, hiszen így tudjuk fejleszteni a céget.)  Mi legyünk jó írányítók és ezen a területen képezzük magunkat FOLYAMATOSAN!

5.     Barátok/megváltozott élethelyzet és érdeklődési kör: Egyre inkább olyan közösségekkel, barátokkal veszed fel a kapcsolatot, ahol szintén fiatal anyukák, apukák vannak, akiktől a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseidre tudsz gyakorlatias választ kapni, hiszen valószínű már kerültek hasonló szituációba, vagy éppen abban vannak. Ezek többségére általában nem lehet a könyvekből választ kapni.
Így vannak ezzel a vállalkozással bíró vagy cégvezető nők is. Véleményt csak olyantól tudunk kérni, aki már volt hasonló szituációban és érti a problémáinkat.

Ha céged van, ilyen közösség a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, hiszen itt többségében olyan saját céggel rendelkező fiatalok vannak – legyen az KKV, vagy nagyobb vállalkozás – akikkel megoszthatod sikereidet és tanácsot tudsz kérni, ha elakadsz, hiszen ők milyen kihívással küzdesz és valószínűleg hasonló szituációban már ők is voltak.

Akár céget alapítasz, akár gyermeket vállalsz tudnod kell azt, hogy mind a kettő nagy felelőséggel és lemondásokkal jár, viszont ha elhivatottan csinálod, meglátod benne a sikereidet, büszke leszel rá és örömödet leled benne!

Forrás: https://business.glamour.hu/


Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency