Főoldal Tagság FIVOSZ sikersztorik Interjú Molnár Kristóffal – az Open House tulajdonosával
Interjú Molnár Kristóffal – az Open House tulajdonosával

Interjú Molnár Kristóffal – az Open House tulajdonosával

0
0

Az Open House mindössze négy év alatt lett Magyarország egyik legmeghatározóbb ingatlanközvetítő cége. A mára már 22 irodával működő cégnél 224 értékesítő dolgozik jelenleg. A több száz millió Ft-os árbevételű vállalkozást egy fiatal testvérpár, Monár Kristóf és Molnár Szabolcs alapította Győrben. Web:http://openhouse.hu/ Facebook oldaluk:http://www.facebook.com/ohingatlan

– Hány évesen kezdtél vállalkozásba?

-25 évesen kezdtem el vállalkozni, rögtön azután, hogy abbahagytam az élsportot – válogatott középtávfutó voltam ( Kristóf kétszeres magyar válogatott, tizenháromszoros magyar bajnok középtávfutó, junior magyar csúcstartó, a University at Albany legeredményesebb sportolója, kelet-amerikai egyetemi bajnok, az év sportolója egyben – a szerk.)

– Hol tanultál?

– Érettségi után Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján tanultam, aztán egy sportösztöndíjjal eljutottam az Egyesült Államokba, ahol két évig Business szakirányon tanultam. Ezt követően angol nyelvű MBA diplomát szereztem Budapesten, a Corvinuson.

Van-e köze szerinted ma Magyarországon egymáshoz a tanulmányoknak és a későbbi karriernek?

– Szerintem sokkal inkább a családi háttérnek, vagy a későbbi baráti körnek van köze karrierhez. Van egy olyan mondás, hogy nézd meg az ember 10 legjobb barátját és az anyagi helyzete ezek átlaga lesz. Volt szerencsém a magyar illetve az amerikai oktatási rendszerben is tanulni, megnyugtatásképpen mondom, hogy kint sem azért lesz valaki sikeres vállalkozó, mert az iskola annyira motiválta rá, sokkal inkább a belső motiváció miatt.

 Mivel foglalkozik a céged?

Az Open House mára az ország egyik legnagyobb ingatlan értékesítő cégévé nőtte ki magát, ráadásul ezt négy év alatt értük el. Nálunk díjmentesen lehet hirdetni, díjmentes a hitelügyintézés is. Az ügyfelek elégedettek velünk, mert minden gördülékenyen, feszültségek nélkül megy.

– Volt olyan pillanat, amikor úgy érezted, hogy ez nem éri meg, feladod, otthagyod?

– Az induláskor és azóta is annyi pofont kaptunk, hogy szinte már meg sem éreztük a következőt. Szerintem 10-ből nyolc ember az első évben feladta volna. Ma az Open House azért tart ott ahol, mert mi nem adtuk fel, mentünk előre és minden egyes pofon megerősített minket. Soha nem gondoltam, hogy mást kellene csinálnom, vagy fel kellene adnom. Elmondhatom, hogy gyerekkorom óta sikeres vállalkozónak készülök. Amúgy ha valakinek viszonylag kevés pénze van vállalkozni, de óriási motivációja, annak az ingatlanközvetítés nagyszerű terület. Persze csakis franchise rendszerben.

– Szerinted mit jelent a „siker”? Pénzt? Elismertséget? Befolyást?

– Szerintem a siker azt jelenti, amikor az példaképed (az üzletben) egy nap megkeres, hogy tetszik neki az, amit csinálsz, és szívesen beszállna. Természetesen egy vállalkozásban a pénz is egyfajta sikermérce… de az is, amikor a törvényhozóknak tudsz újat mondani illetve rá tudsz mutatni a hibáikra – Például a végtörlesztésekkel kapcsolatban aggodalmainkat fejeztük ki a PSZÁF-nek, mert egy „sötét foltot” találtunk a szövegben. (Dióhéjban: Azok, akik ingatlanjukat eladva próbáltak volna végtörleszteni, csak akkor lettek volna jogosultak a végtörlesztésre, ha konkrétan a számlájukon van a pénz – az adásvételi szerződés önmagában még nem elég. Az ügy most már a legfelső politikai körökig jutott, folyamatban van -a szerk.)

– Mi tanácsolsz a fiatal vállalkozóknak?

– Soha ne adják fel! Soha ne elégedjenek meg a második hellyel. Próbálják megérteni az üzletük törvényszerűségeit és arra alapozzák a vállalkozást. Találjanak egy jól működő franchise rendszert és tegyék bele a megalkuvás nélküli munkát, akkor sikeresek lesznek! A sikerhez vezető út egy folyamat. Soha senki nem született sikeresnek, ahhoz hit, akarás és kemény munka kell. Fontosnak tartom, hogy az igazi élmény nem a célunk elérése, hanem az ahhoz vezető út, az apró részcélok elérése, a problémák megoldása, az ügyfelek mosolya, a kollégák vállveregetése. Aki ezen az úton könnyedén, vidáman tud végig menni, az igazán sikeres embernek mondhatja magát. Ha görcsölsz, ha minden egyes problémán napokig agyalsz, ha este nem tudsz elaludni, mert mondod a magadét az aktuális vitapartnerednek, akkor 2-3 éven belül kiégsz és elfelejtheted, hogy valaha is igazi sikereket érsz majd el.

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency