Főoldal FIVOSZ Fiatal Vállalkozók Hete
0

Fiatal Vállalkozók Hete

0
0

 https://fivosz.hu/data/fvh_cover.jpg

Immár hatodik éve rendezte meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége a Fiatal Vállalkozók Hetét, a Global Entrepreneurship Week világmozgalom keretében. Az országos rendezvénysorozat november 18-án indult és november 24-éig tartott. A programsorozat célja, hogy hidat építsen a vállalkozók és a vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok között, ezáltal biztosítva Magyarország gazdasági utánpótlását.

Budapesten hétfőtől péntekig tartottak a tematikus napok(Az Üzleti Siker Napja, Innovatív Start-up Nap – KoWerk SeedStar Inkubátor Zrt., Gasztro Vállalkozások Napja, Üzleti Energia Napja – MVM Partner, International Day), ahol a fiatalok találkozhattak az ország legsikeresebb vállalkozóival. A Károlyi-Csekonics Rezidencián tartott eseményeken olyan sikeres emberek meséltek életükről és sikereik titkairól, mint Andy Vajna, a Nobu Budapest tulajdonosa vagy éppen Klapka György, a Klapka Zálog tulajdonosa. Az előadások mellett a kapcsolatépítő kávészünetek is hasznosak voltak a fiatalok számára, hisz egész héten át ingyenes Business Lounge, Coworking, üzleti-tanácsadás, és stílustanácsadás várta őket. 

A szinte végig teltházas budapesti eseménysorozaton a nagyelőadóban élőben, valamint a színház teremben és a kisteremben online követték végig az előadóinkat a résztvevők. A hét folyamán négy kontinensről érkeztek fiatal vezetők és előadók, valamint a Világgazdasági Fórum ifjúsági szervezetének regionális vezetői is tartottak egy fókusz csoportos kerekasztalt, majd a felmerült témákat megvitatták a résztvevőkkel jelenlévő fiatalokkal is a nemzetközi napon.

A főváros mellett 10 vidéki nagyvárosban (Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Veszprém) rendeztek párhuzamos programokat a vállalkozó kedvű fiataloknak. 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bizottság az Andante Borpatikában várta a vállalkozó és a vállalkozni vágyó fiatalokat. Ádám Csaba, a megyei szervezet elnöke elmondta: „A rendezvényen elsősorban olyan fiatalok vettek részt, akik még csak most kapcsolódnának be a vállalkozói életbe. Rengeteg hasznos és életképes üzleti ötletet vetettek fel, amik a későbbiekben piaci réseket kihasználva, sikeres vállalkozásokként jelenhetnek meg a megyében, régióban.”

A FIVOSZ Csongrád megyei szervezete két napon át várta a fiatal vállalkozókat a szervezett programjaira. Az első nap a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott helyet a rendezvénynek, ahol a többi között szó esett a családi vállalkozásokról, bemutatkozott egy fiatal feltaláló, továbbá egy énekesnő is megosztotta tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy miként menedzseljük magunkat sikeresen. A program második napján inkább a kapcsolatépítésé volt a főszerep. A megjelent leendő vállalkozók moderált bemutatkozása után kerekasztal beszélgetések kezdődtek. Német János, a Csongrád megyei szervezet  alelnöke a következőket nyilatkozta:: „Előadóink a sokszínű előadásaikkal, a kapcsolatépítő kávészünetek és egy kis brand játék is mind közrejátszott abban, hogy jól érezzék magukat a  jelenlévők, és elégedetten távozzanak. Az előadókat úgy válogattuk össze, hogy minden réteg megtalálja a maga irányvonalát! A kapcsolatépítő estén pedig üzleti és baráti kapcsolatok is születtek.” – tette hozzá az alelnök.”

A hazai gazdasági utánpótlásnevelés kulcseseménye egy nagyszabású gálavacsorán ért véget, melyen jelen volt Martonyi János, Magyarország külügyminisztere is. Beszédében elmondta, hogy a fiatalok teszik sikeressé Magyarországot, ötleteikkel, kíváncsiságukkal, bátorságukkal, önbizalmukkal, eszméikkel, majd hozzátette: „Magyarország sikeres ország, minden visszaesés és megtorpanás ellenére sikeres, elindult egy úton, amin tovább fog haladni. Fiatalok nélkül nem lesz sikeres Magyarország!”

Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke köszöntőjében kiemelte: „Budapesten és 10 vidéki városban egész héten közel 60 ingyenesen látogatható rendezvénysorozattal várták a fiatalokat. Terveik szerint a szervezet jövőre megerősíti megyei hálózatát és női bizottságát, hogy új kapukat nyisson a fiatal magyar vállalkozóknak, akik globális színtérben gondolkodnak.”

A FIVOSZ átadta éves elismerését, az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, amit idén a LEDNAGYKER webáruházat üzemeltető JCQ Hungary Kft. ügyvezető tulajdonosa, Szórádi Bence vehetett át.

A gálavacsora és a tartalmas hét megkoronázásaként a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alapító elnöke Kovács Patrik és a Fiatal Török Üzletemberek Szervezetének (TÜGIAD) elnöke Mr. Ali Yücelen az eseményen együttműködési megállapodást írt alá. 

Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alapító elnöke a megállapodásról elmondta: „A török és a magyar szervezet közötti együttműködéssel reményeink szerint stabil és időtálló hidat építünk a két közös múltban osztozó nemzet ifjai között.”

A Fiatal Vállalkozók Hetén készült képgalériák megtekinthetők facebook oldalunkon.

Közelgő események

Nincsenek jövőbeni események.

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency