Főoldal Hírek A siker receptje: kétharmad alázat és egyharmad ego
A siker receptje: kétharmad alázat és egyharmad ego
0

A siker receptje: kétharmad alázat és egyharmad ego

0
0

Hosszú egyenesek után szigorú kanyarok, kudarcra sikerek. Lendületes és kitartó munka eredménye, hogy Havas János ma saját ingatlanirodáját vezeti Budapesten az OTP Ingatlanpontnál. Nemcsak szakmájában sikeres, a work-life balance jegyében jut elég ideje a kétéves kisfiára és kedvenc hobbijára, a szörfözésre is.

-A fiatalok körében a legnépszerűbb szakmák a startupper, a programozó és a valóságshow-hős. Az ingatlanközvetítés nincs az első háromban. Te hogy lettél az?
-Egy cukrászcsalád harmadik generációs tagjaként nem volt kérdés, milyen szakmát válasszak. A főváros legjobb cukrászdáiban tanultam, négy éven át reggel hattól este kilencig dolgoztam. Élveztem minden percét, szívesen túlóráztam, hogy tanulhassak. 2004-ben azonban elvesztettem a talajt: a családom úgy döntött, hogy felhagy a cukrászattal, én pedig rákényszerültem, hogy a saját utamat járjam. Egy barátom édesapja mellett kezdtem dolgozni egy ingatlanközvetítő cégnél, aki megtanította a szakmát és a vállalkozás alapjait. Ő olyan volt számomra, mintha a második apám lenne.  

-Mi tartottál vonzónak az ingatlanközvetítésben?
-Ki akartam próbálni magam egy új szerepben, új közegben. Tetszett, hogy nagyon összetett a munka. Jól kell érteni a számítógéphez, az asszertív kommunikációhoz, kezelni kell az előítéleteket. Tudni kell jó benyomást tenni, bizalmat építeni, hitelesnek lenni és annak is látszani. A jó ingatlanosok egyben marketingesek és fotósok is, értenek az ártárgyaláshoz, kicsit a joghoz. Én a válság alatt kezdtem el az ingatlanértékesítést, jó szolgáltatásra és ingatlanra akkor is szükség volt, de szerintem ma sokkal inkább így van.

-Megoszlanak a vélemények róla, hogy a szakmátokat a gépek idővel kiválthatják vagy sem. Mi tartja a felszínen az ingatlanközvetítést?
-Ebben a szakmában is lépést kell tartani a technikai fejlődéssel, de rendkívül fontos az emberi tényező is. Az emberek egyre inkább a specializált tudást keresik, szükségük van olyan szakértő segítségére, aki időt és figyelmet szentel az ingatlanjuk értékesítésére és rájuk is.
Ezen a piacon úgy tudsz sikeres lenni, ha jó terméket, minőségi szolgáltatást kínálsz, és saját pluszt nyújtasz az ügyfélnek, ami miatt végül mosolyogva váltok el. Nekem az a siker, hogy olyasmit csinálunk, amit teljes szívből szeretünk. Ez vezet oda, hogy az ügyfelek tovább ajánlanak minket, és újra-újra visszatérnek hozzánk. Számomra a munka nem kötelező rossz, hanem szenvedély.

-A csapatod is osztja ezt? Inkább hivatásként kezelik az ingatlanozást, mint munkaként?
-Ami a csapatmunkát illeti, nekem nagyon fontos a barátságos légkör, a siker pedig csak úgy jön, ha a kollégáim is szeretik, amit csinálnak. Hiszek a példamutatásban, ezért igyekszem minden napot vidáman, és optimistán megélni. Folyamatosan képzem magam, hogy vezetőként is egyre jobb legyek.

-Azt mondod, a sikereket a kudarcok alapozzák meg. Mi volt a legnagyobb kihívás a karriered elején?
-Ebben a szakmában a siker fontos fokmérője a saját iroda, mindenki szeretne önálló üzletet, értékesítőcsapatot vezetni. Én is erre vágytam, ezt láttam a korábbi mentoromtól is. Korán belevágtam, választottam magam mellé egy partnert. Vele azonban nehezen tudtam együtt dolgozni, ráadásul tapasztalat nélkül kellett vezetőként megállni a helyem, nálam gyakorlottabb értékesítők élén. Be kellett ismernem, hogy ez még nem megy, vissza kellett lépnem egy mezőt. Korábban munkamániás is voltam, kellett egy kis idő, mire helyén tudtam kezelni a magánélet és munka egyensúlyát.
Elkezdtem jobban figyelni a családomra, megszületett a kisfiam, közben pályakezdőket tanítottam be, és azzal foglalkoztam, amiben a legjobbnak éreztem magam. 
Ekkor keresett meg a sógorom, hogy nyissunk egy új irodát közösen.
Ő nem a kudarcot, hanem a tapasztalatomat látta bennem. A bizalmával és segítségével, az addig tanultakkal tettünk egy új kísérletet, átvettünk egy meglévő irodát az OTP Ingatlanponttól, amit azóta is sikeresen működtetünk.

-Miért választottad az OTP Ingatlanpontot?
-Az OTP Ingatlanpont egy jó nevű márka, komoly háttérrel. Náluk találtam a legjobb feltételeket a piacon. Az is tetszett, hogy partnerként kezeltek az első perctől. Meg tudom valósítani a saját terveimet, amiben a márka eddig nekem csak segítséget jelentett. Magam építhettem fel az üzletemet, alakíthatom a munkahelyi légkört. Ma már tíz értékesítővel és egy hitelező munkatárssal dolgozom, de szeretném tovább bővíteni a csapatot. Később akár új irodákat is nyitnék, de inkább a minőségi szolgáltatásban hiszek, mint az agresszív terjeszkedésben.

-Ha csak egy dolgot nevezhetnél meg, miért jó az OTP Ingatlanpontnál dolgozni?
-Nehéz volna egy dologra szűkíteni, mert sok részből áll össze. Nekem kifejezetten fontos a karrierprogram, és a folyamatos továbbképzés. Sok támogatást, jó kezdőcsomagot kaptam az egyébként nagyon profi szervezettől. Az OTP Banki kötődés miatt több pénzügyi terméket is értékesítünk, ez is előny. Az pedig jót tesz a lelkemnek, hogy egy működésében, módszereiben, üzletpolitikájában teljesen transzparens cégnél dolgozhatok. Az ingatlanpiacon ritka az ilyen!

Ha te is szeretnél karriert építeni vagy vállalkozásba kezdeni az ország legnagyobb bankcsoporti hátterével jelentkezz nálunk!

Közelgő események

Nincsenek jövőbeni események.

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.
címkék:

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency