Főoldal Egyéb Fontos koronavírus tájékoztató: Üzleti célból szabadon lehet utazni külföldre!
Fontos koronavírus tájékoztató: Üzleti célból szabadon lehet utazni külföldre!

Fontos koronavírus tájékoztató: Üzleti célból szabadon lehet utazni külföldre!

0
0

A korlátozások és szigorítások nehéz terheket rónak minden vállalkozásra. Éppen ezért bár a külföldre utazás jelenleg a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat, a gazdaság védelmének érdekében az üzleti célból történő utazás szabad utat kap.  

Ezúton ajánljuk figyelmébe, hogy Magyarország Kormánya a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól c. jogszabály alapján 2020. szeptember 1-től életbe lépett rendelkezésekhez, pénteki döntése alapján a következő módosításokat, kiegészítéseket fűzte az üzleti célú beutazások megkönnyítése érdekében a 422/2020. (IX.4.) rendelet elfogadásával:

4. § Az R. a következő 6/A. alcímmel egészül ki:
„6/A. Az üzleti, illetve gazdasági célú utazásra vonatkozó rendelkezések

10/A. §
(1) Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.
(2) Ha a magyar állampolgár Magyarországra történő belépése során az (1) bekezdés szerinti indok igazolásának hitelességével kapcsolatban a belépéskor kétség merül fel, a 2–4. § szerint kell eljárni.

10/B. §
(1) Ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.
(2) Ha a nem magyar állampolgár Magyarországra történő belépése során az (1) bekezdés szerinti indok igazolásának hitelességével kapcsolatban a belépéskor kétség merül fel, az 5–7. § szerint kell eljárni.”

A rendelet a kihirdetést követő naptól hatályos. A jogszabály hiteles szövegét a Magyar Közlöny tartalmazza: LINK

Bízunk abban, hogy a Vállalati Fehér Könyv (lásd www.vali.ifka.hu) által javasolt egészségügyi óvintézkedések betartása mellett a szabályozási környezet hozzásegíti a vállalkozásokat tevékenységük zavartalan fenntartásához.

A külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása személyes döntés kérdése.

A vállalkozások érdekében igyekszünk folyamatos tájékoztatást adni az aktuális helyzetről.


Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency