Főoldal Hírek Design Management Díj 2021
Design Management Díj 2021

Design Management Díj 2021

0
0

„A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.”

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat (DMD) annak érdekében, hogy a design integrált alkalmazását mind a gazdasági élet szereplőihez, mind a széles nagyközönséghez közelebb hozza.

DMD felhívás, értékelés
A díjat a tanács minden év kora tavaszán hirdeti meg. A díjra – a bírálóbizottság tagjain kívül – bárki jelölhet (saját szervezet is jelölhető). Odaítéléséről – a beküldött dokumentáció alapján – felkért bírálóbizottság dönt, az alábbi értékelési szempontok szerint:

  • a design integrációja;
  • innováció;
  • a design alkalmazása;
  • a design hatékonysága.

A díjazott bruttó 1 M Ft-os díjazásban és elismerő oklevélben részesül. A díjak átadására a Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gálájának keretében kerül sor.

A DMD története
Azzal, hogy fennállása öt éve alatt láthatóvá tette a designmenedzsment fogalmát és lényegét, társadalmi figyelmet generált, rámutatott a design hasznosíthatóságának különösen eredményes útjaira, és új vállalatvezetési stratégiák lehetőségét mutatta fel a döntéshozóknak. Az elmúlt évek igazolták, hogy a designmenedzsment a gazdaság minden területén fontos eszköz lehet: a díjazottak között ugyanúgy akadtak kis- és középvállalatok, mint nonprofit intézmények, kifejezetten designnal foglalkozó vagy kereskedelmi profilú cégek. Az ötödik évben a jelölők növekvő száma mellett immár kiegyenlítetté vált a budapesti és vidéki jelölt cégek aránya is. Bármennyire sokszínűek is, valamennyi eddigi díjazottban és jelöltben közös a design révén elért siker. Tartós eredményességük garancia arra, hogy a díjnak nem csak múltja, de jövője is van.

További információ:
Kohut-Jankó Anna
projektmenedzser
telefon: (06 1) 474 58 59
e-mail: [email protected]

forrás: https://www.sztnh.gov.hu/hu/testuletek/mft/nemzeti-dijak-osztondijak/design-management-dij

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency