Főoldal Hírek A szellemi tulajdon védelme a vállalkozások szempontjából is fontos
A  szellemi tulajdon védelme a vállalkozások szempontjából is fontos

A szellemi tulajdon védelme a vállalkozások szempontjából is fontos

0
0
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) és a Világgazdaság közös üzleti konferenciájára szeptember 9-én kerül sor.

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a szellemi tulajdon szakszerű védelme révén felvirágozhat a gazdaság, és hazánk esetében biztató jel, hogy a koronavírus miatti világjárvány ellenére a nemzeti úton benyújtott szabadalmi bejelentések száma 2020-ban mindegyik oltalmi formánál növekedtek, és az idei adatok is előremutatóak.

Fotó: Varga György

A cél a magas hozzáadott értéket előállítani képes vállalkozások fejlesztése, az innováció, az alkotó tevékenység ösztönzése. Ugyanakkor a  szellemi tulajdon védelme teremti meg az egyensúlyt az innovatív megoldások és a kreatív alkotók érdeke, valamint a szélesebb közérdek között abból a célból, hogy elősegítse egy olyan környezet kialakulását, amely a kreativitás és az innováció virágzására épül. A Világgazdaság és az SZTNH közös konferenciáján — 2021. szeptember 9-én, a budapesti Danubius Hotel Heliában — a legapróbb részletekig kaphatunk majd információt, felvilágosítást a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Tudniillik a szakmát meghatározó előadók tartanak majd előadásokat, valamint  megosztják velünk a tapasztalataikat. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter (ITM) előadásában azt részletezi majd, hogy a vállalkozások szempontjából is fontos a szellemi tulajdon védelme, míg Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke azt mutatja be prezentációjában, hogy csak erős szellemi tulajdon védelemmel lehetünk erős, innovatív ország.

A konferencián szó lesz a szellemi tulajdon átengedésének szabályairól, valamint arról is, hogy mi a helyzet az egységes hatályú európai szabadalmakkal. Továbbá egy világhírű magyar sikersztorival is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A részletes program itt érhető el: http://rendezvenyek.vg.hu/otletbol-ertek-szellemi-alkotasok-tudatos-vedelme/

Közelgő események

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency