Főoldal Egyéb A Széchenyi István Egyetem segíti a fiatal vállalkozókat
A Széchenyi István Egyetem segíti a fiatal vállalkozókat

A Széchenyi István Egyetem segíti a fiatal vállalkozókat

0
0

A győri Széchenyi István Egyetem stratégiai céljai közé tartozik, hogy segítse a vállalkozói szellem kibontakozását, ösztönözze az innovációkat, valamint hozzájáruljon egy erős északnyugat-magyarországi gazdasági zóna kialakulásához. Ezt a folyamatot erősíti az a megállapodás, amelyet az intézmény a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FIVOSZ) kötött.

A győri Széchenyi István Egyetem stratégiai céljai közé tartozik, hogy segítse a vállalkozói szellem kibontakozását, ösztönözze az innovációkat, valamint hozzájáruljon egy erős északnyugat-magyarországi gazdasági zóna kialakulásához. Ezt a folyamatot erősíti az a megállapodás, amelyet az intézmény a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FIVOSZ) kötött.

„Sokat beszélünk arról, hogy a felsőoktatás mit tud adni a társadalomnak tudásban, innovációban, miként járul hozzá a gazdasági növekedéshez. Gyakran esik szó arról is, hogy a vállalkozók milyen fontosak a gazdaság számára. De talán hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy van egy közös nevező: a felelős polgár. Az egyetem célja az is, hogy felelős polgárokat neveljen a tudás köztársasága révén, a vállalkozó pedig maga a felelős polgár, hiszen ő az, aki a kezébe veszi a saját ügyeit. Egy társadalom annál fejlettebb, minél önállóbbak a polgárai. Bízom abban, hogy a megállapodás ezt fogja kiteljesíteni ebben a régióban” – fejtette ki dr. Navracsics Tibor, az északnyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési zónát vezető kormánybiztos azon az eseményen, amelyen a Széchenyi István Egyetem és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége kötött együttműködési megállapodást.

A politikus hozzátette: e térség a legpolgárosultabb Magyarországon, és ennek további erősítését tűzték ki célul. Úgy vélte, a régió annál erősebbé válik, minél több a vállalkozója, s az egyetemek minél több olyan együttműködési formában vesznek részt, amely segíti a vállalkozói szférát. „Európai beágyazottságunkat, kapcsolatrendszerünket úgy szeretnénk az ország és a nemzet javára hasznosítani, hogy Európa egyik legversenyképesebb régiójává váljunk. Ehhez elengedhetetlenül szükségesek e megállapodás alapelemei” – szögezte le.

Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora utalt rá, hogy az intézményben nem előzmény nélküli a vállalkozói szellem támogatása, s a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ keretében létrehozott Menedzsment Campusnak éppen ez az egyik fontos feladata. „Az egyetemnek nincsenek kapui és kerítései. Nyitottak vagyunk, hídszerepet töltünk be nemcsak a gazdaság és a felsőoktatás, hanem a generációk között is” – hangsúlyozta.

Dr. Dőry Tibor, a Menedzsment Campus Kompetenciaközpont vezetője tevékenységükről szólva kifejtette: a hallgatók képzése és szakmai rendezvények szervezése mellett kiemelt feladatuk az egyetemi innovációs ökoszisztéma fejlesztése. Ennek egyik zászlóshajóját a hallgatói innovációs projektek jelentik, amelyek harmadik éve sikeresen zajlanak számos helyi és térségbeli vállalkozással együttműködésben. Ezenkívül egyetemi oktatók-kutatók vállalkozásainak elindításában is segítenek, valamint közreműködnek a különböző kutatási eredmények, szellemi alkotások védelmében és szabadalmaztatásában is.

Dr. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az ilyen kihívásokkal teli időben különösen fontosak az együttműködések, mert közösen mindig messzebbre lehet jutni. „Bízom benne, hogy a fiatalok széles rétegeinek meg tudjuk mutatni: tanulni és vállalkozni egyszerre is lehetséges” – mondta, megjegyezve, a Széchenyi István Egyetem jó példa arra, miként lehet hallgatóként vállalkozni, sőt így sokkal biztosabban lehet elindulni, hiszen kiváló támogató ökoszisztéma alakult ki az elmúlt években. „Minél több hallgatónál szeretnénk ezt a szemléletváltást elérni, mert ők olyan társadalmi réteg tagjai, akik magukkal tudják húzni a többieket. Az együttműködéshez pedig remek lehetőségeket biztosít a JEUNE-ben, az európai fiatal vállalkozói szervezetben betöltött vezető szerepünk is” – mondta végül.

Az esemény résztvevői: dr. Dőry Tibor, a Menedzsment Campus Kompetenciaközpont vezetője, dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke, dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, dr. Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke, dr. Földesi Péter, az egyetem rektora és dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja. Fotó: Májer Csaba József

Közelgő események

Nincsenek jövőbeni események.

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency