Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

FVH- Győr : A fiatal vállalkozóknak Yoda mester szavai is megszívlelendőek

FVH- Győr : A fiatal vállalkozóknak Yoda mester szavai is megszívlelendőek

 

A rendezvényen megjelenteket Ollári Gergely megyei elnök köszöntötte a Mobilis épületében, aki elsősorban 2013 sikereiről számolt be. Ismertette a januárban induló mentorprogramot, illetve örömét fejezte ki a nyár közepén megalakult női tagozattal kapcsolatban, amely egyébként addig kizárólag a fővárosban működött.

 A megyei elnököt Fekete Dávid, győri alpolgármester követte. A húszas évei közepén járó tisztviselő remek ötletnek tartja a FIVOSZ–t, azt pedig különösen örömteli, hogy a megyében is számtalan fiatal él, akinek vezetői ambíciói vannak.

 – Bízom benne, hogy az itt ülők elérik céljaikat. Kitartást kívánok hozzá! – bíztatta a jelenlévő, csaknem száz fiatalt Fekete Dávid.

  A szót Rajnai Richárd vette át. A neve ismerősen csenghet sokak számára, hiszen ő volt az, akit 2012-ben az Év fiatal vállalkozója díjjal tüntettek ki. A Kötéltechnika Kft. alapítója a klasszikus, “Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre gondolkodás nélkül vágta rá: űrhajós vagy üzletember. Mivel űrhajósképzés nem indult akkoriban a környéken, így maradt a másik lehetőség. Tudatosan készült a vállalkozóvá válásra, erre a legjobb bizonyíték, hogy tizenöt évesen vásárolta az első részvényét. Beszédében a Csillagok háborújából ismert Yoda mester szavaira hívta fel a figyelmet, mely alapjaiban határozza meg szemléletét: “Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!”

 Rajnai Richárd a szót Szórádi Bencének adta át. Mint utóbb kiderült, nemcsak a beszédék sorában követte őt: hisz idén a Lednagyker alapító ügyvezetője vehette át a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének évente kiosztott elismerését.

 – Vállalkozni igazán nem bonyolult. Ha van ötleted, próbáld ki magad! – így buzdította Szórádi Bence a jelenlévőket. – Élvezem azt, amit csinálok, így számomra ez nem munka. Ugyanakkor pedig jó érzés, hogy minden egyes eladott termékünkkel energiát takarítunk meg.

 A rendezvényt több szálon is átszőtték a minőségi magyar borok: a beszédet tartóknak a Babarczi Pincészet kedveskedett egy üveg Irsai Olivérrel, míg pár palackot a Kampits Családi Pincészet ajánlott fel kisorolásra. Mindezek mellett pedig a svédasztalos rendezvényen a Deé Pincészet tartott borkóstolót.

A rendezvényen a GyőrPlussz televízió is forgatott, a teljes beszámolót itt tekinthetitek meg!

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05