Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

Elstartolt a FIVOSZ női bizottsága Győrben

Elstartolt a FIVOSZ női bizottsága Győrben

A főváros után a nyugat-magyarországi városban hívták életre a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének Női bizottságát. Az első programra egy üzleti reggeli részeként kerítettek alkalmat a szervezők, így az érdeklők kötetetlenül beszélgethettek egymással és a meghívott előadókkal.

Az első rendezvényen dr. Popovics Judit, a Bank of Amerika egykori kockázatelemzője és Krucsai Ilona, az Adjunk álmot a gyermekeknek! kezdeményezés létrehozója mesélte el tapasztalatait.

- Azzal a céllal vágtunk a Női bizottság létrehozásába, hogy eloszlassuk a tévhiteket. Sokan gondolják még ma is úgy, hogy az üzleti élet a férfiak világa, holott a nők is helyt tudnak állni. A Női bizottsággal olyan sikeres nőket mutatunk be, akik elérték a céljaikat, és jó példával szolgálhatnak mások számára. Ugyanakkor a Női bizottság remek lehetőséget nyújt arra, hogy a barátságok mellett új üzleti kapcsolatok szülessenek - fogalmazta meg a célokat Kozma Rita szervező.  

- Nincsen semmilyen megkötés: bárki eljöhet, aki lát a programban fantáziát. Lehet akár vállalkozó, vagy olyan, aki tervezi még csak, hogy az üzleti világba lépjen. Szeretettel várjuk azokat a hölgyeket, akik éreznek magukban ambíciót arra, hogy saját üzletet hozzanak létre, vagy akik már meglévő vállalkozást vezetnek. A program érdekes lehet azoknak a nőtársaknak is, akik ismereteket szeretnének gyűjteni az üzlet világáról, vagy inspirációt szeretnének vállalkozásukhoz. Bátran jöhetnek azok is, akik nyitottak az újra, vágynak a fejlődésre, vagy szeretnének egy kellemes társaságban eszmét cserélni - tette hozzá Pardavi Mariann, a program másik szervezője.

- Ha nagyon leegyszerűsítjük, tulajdonképpen reggelizés közben beszélgettünk. A gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy a két meghívott előadót interjúvoltam, s persze közben is feltehették a kérdéseiket a résztvevők.. Az interjú után pedig volt miről beszélgetni, igazi lavinát indítottak el az életutak. Az első rendezvényünkön számomra igazi példaképek mutatkoztak be: Popovics Judit és Krucsai Ilona is a legnehezebb helyzetekből építették fel újra magukat, és ma már másoknak is segítségére tudnak lenni. Mindketten a több lábon állás fontosságára hívták fel a figyelmet és arra, hogy mindig legyen B terv.

- Azon túl, hogy felszabadult légkörben társaloghatnak a hölgyek hasonló gondolkodású társaikkal, komoly üzleti kapcsolatok is szövődhetnek - tette hozzá Kozma Rita. - Lehetőség nyílik, hogy a résztvevők beszéljenek elképzeléseikről, tevékenységeikről és ötleteikről, így támogatókra, vagy akár társakra lelhetnek. A közvetlen hangulat lehetővé teszi továbbá, hogy baráti kapcsolatok is kialakulhassanak. Ez a rendezvény remek lehetőség arra is, hogy a hölgyek népszerűsítsék jelenlegi tevékenységüket. Tudjuk jól, hogy egy baráttól, vagy egy kedvelt ismerőstől szívesebben vásárolunk és ajánljuk is őt. A női üzleti reggelik értünk, nőkért hoztuk létre. Azért, hogy a nőkben lévő potenciál táptalajt kapjon. Mindenféle kötelezettség nélkül részt lehet venni a találkozón, a cél az, hogy az összejövetel gyümölcsöző gondolatokat és kapcsolatokat indítson el, és legyen az ambiciózus hölgyeknek egy program, ahol számíthatnak arra, hogy üzleti elképzeléseik és törekvéseik központba kerülnek.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége már több éve kiemelt figyelmet fordít a női vállalkozókra, és rendszeresen szervez számukra programokat és rendezvényeket Budapesten! A főváros után elsőként Győrben rendez a szövetség hasonló programokat.

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05