Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

BAZ megyei elnökünk kapta az Esélyért Díjat - Gratulálunk!

BAZ megyei elnökünk kapta az Esélyért Díjat - Gratulálunk!

Első alkalommal adták át a 2010-ben alapított Esélyért Díjat a Miskolci Egyetemen, melyet BAZ megyei elnökünk, Vatamány Bella és konzulense kapott meg. A 2010-2011 évi Tudományos Diákköri Konferencia záró tanácsülésén átadták a Kiváló konzulensi okleveleket is. Az egyetem hallgatói és konzulenseik kiemelkedő eredményeket mutattak fel a nagy hagyományokra visszatekintő tudományos diákköri tevékenység most lezáruló szakaszában – ezt hivatott összefoglalni és elismerni a záró ülés.

A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem támogatása, a hallgatók és konzulenseik megnyerése a szolidaritás gondolatának – ezeket az értékeket kívánja erősíteni az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a TDK alapelveinek figyelembevételével.

Az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa ennek jegyében alapította 2010-ben az Esélyért Díjat a Miskolci Nőknek Is Esélyt Alapítvány szakmai támogatásával olyan hallgatók és témavezetőik elismerésére, akik esélyegyenlőséggel kapcsolatos témában készítették dolgozatukat, vagy a dolgozat készítője esélyegyenlőségi politika értelmében két nagy szegmenshez, a fogyatékkal élőkhöz, valamint az etnikai alapon diszkrimináltakhoz tartozik. A díj emlékérme ennek jegyében a kézfogás motívumát jeleníti meg – a hallgatók tudományos munkáját támogató konzulens és a társadalom segítségnyújtását, illetve annak jelentőségét. Az Esélyért Díj emlékérme Tóth Sándor Munkácsi-díjas szobrászművész alkotása. A díj alapítását „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” (TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007) című projekt támogatta.

Az első alkalommal átadott Esélyért Díjat Vatamány Bella, a Gazdaságtudományi Kar harmadik évfolyamos, gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatója a Nők munkaerőpiaci helyzetképe – „Nő vagy – légy meghatározó!” című dolgozatával, valamint konzulense, Lukács Edit egyetemi adjunktus nyerte.

A 2010-2011 évi Tudományos Diákköri Konferencia záró tanácsülésén átadták a Kiváló konzulensi okleveleket is, melyet Dr. Olajos István, Dr. Varga Zoltán, Dr. Dobos Csilla, Dr. Biczó Gábor, Csiszárik Miklós, Dr. Varga Beatrix, Dr. Kundrák János, Dr. Nándori Frigyes, Póliska Csaba, Dr. Mucsi Gábor, Dr. Fabinyi Erzsébet, Dr. Kiss-Tóth Emőke, valamint Sándor Zsuzsa vehetett át.

Forrás: minap.hu

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05