Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

Piac&Profit konferencia: Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2017 - Fókuszban az esélyegyenlőtlenség

Piac&Profit konferencia: Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2017 - Fókuszban az esélyegyenlőtlenség

A nyolcadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az esélyegyenlőtlenség globális és magyarországi problémája áll. Az emberiség jelentős részének esélye sincs a mindennapi betevő falathoz, szomjának oltásához, fedélhez a feje fölé. Többek között erről lesz a Piac&Profit konferenciáján. Az esemény szakmai partnere a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége.

Időpont: 2017. november 15. szerda, 9.00–17.00

Helyszín: Budapest, Hotel Aréna


REGISZTRÁCIÓDÉRT IDE KATTINTS!

Te is érzed, hogy nem jó felé megy a világunk? Kapcsoljunk a változás erősebb fokozatára! Ne csak mondjuk, tegyünk is! Hogyan? Beszéljük meg!

Fővédnökök:

László Ervin, a Budapest Klub alapító elnöke

Juhász Árpád geológus

Tisztelettel emlékezünk

Láng István akadémikusra, a Brundtland Bizottság tagjára, a Magyar Fenntarthatósági Csúcs nemrég elhunyt fővédnökére.

Miről szólunk?

A nyolcadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az esélyegyenlőtlenség globális és magyarországi problémája áll. Az emberiség jelentős részének esélye sincs a mindennapi betevő falathoz, szomjának oltásához, fedélhez a feje fölé. Mélyszegénység, nélkülözés, erőszak és háború. – ez jut nekik.

A rohamléptekre váltott klímaváltozás és a kimerülő természeti erőforrásokért dúló harcok miatt egyre több a krízishelyzet. Elhárításukban kimerülnek a nemzetek. A hosszú távra felkészülésre már nem marad erő.

Tovább pusztul a földünk, rajta az élő környezet, elszennyeződnek tájaink, tengereink, elfogynak a természeti erőforrások. Háborúk, terrorizmus, népvándorlás a válaszunk a globális problémákra.  

Tehetünk ellene?

Kiket várunk?

Várjuk a tanácskozásra a felelősen gondolkodó és tenni akaró embereket. Vitassuk meg, hogyan fordíthatjuk vissza a fenntarthatatlanság felé rohanó vonatot, amin akarva, akaratlanul, mindannyian ülünk! Osszuk meg gondolatainkat, tapasztalatainkat a felelősen gondolkodók nyolcadszorra összehívott tanácskozásán!

A konferencia fő témái

  • Földünk állapota.
  • Az esélyegyenlőtlenség globális problémája.
  • Klímaváltozási jelentés. Legfrissebb adatok.
  • Elérhető a jó minőségű környezet? Itthoni kilátások.
  • A társadalmi felzárkózás esélyei.
  • Rohamos fejlődésben az alternatív energia- és környezetipar.
  • A K+F és innováció fejlődése a fenntarthatósággal szinkronban.
  • A fekete bárányok miatt nem haladunk.

A jövő új üzleti modellje.

  • #énjövőm. Felelős vállalati gyakorlat.
 • A hazai szabályozás kritikája.
  • Paradox világunk. Növekvő egyenlőtlenségek.
 • A cserdi példa. Meg lehet csinálni!
 • Európa. Vállalatok a globális célokért.

Fórumok, kerekasztal-beszélgetések. Rendszerváltás az energiában. Az esélyegyenlőtlenség felszámolásáért. Környezetvédelem, környezettudatosság, környezetipar. Felelősségvállalás a CSR-en túl.

Felkért előadók

Juhász Árpád (geológus, fővédnök), Faragó Tibor (SZIE), Ürge-Vorsatz Diana (IPCC), Szabó Teréz Krisztina(FM), Antal Alexa (WWF), ifj. Chikán Attila (BCSDH), László Ervin (Budapest Klub, fővédnök), Bőgel György (CEU),Tóth Valentin (Coca Cola HBC), Hetesi Zsolt (NKE), Bercsi Gábor (Cothec Kft.) Scherer Zsolt (MEKH),  Bátori Marianna (FCSM), Dinya László (Szegedi Egyetem), Bogdán László (Cserdi polgármester), Bonifert (Szigeti) Márta (HBLF), Dzubay László (MGYOSZ), Németh Tamás (MTA), Radácsi László (BGE), Sztaniszláv András (MCIPR), Vida Eszter (Sentione), Keveházi Katalin (Jól-Lét), Aranyosi Imre (Napra-forgó), Ruzsa Ágota (Sol-Intézet), Demcsák Mária (Piac & Profit).

További részletekért ide kattints!

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05